recepta-gourmet-PORC-XOCOLATA-MONIATO

Una combinació explosiva

Ingredients per a la recepta

  • Carré de porc de Carns Trias
  • Moniato vermell
  • Pastanaga
  • Ceba
  • Alls
  • Xocolata negra de Xocolata i Cafè CREO
  • Brou de carn
  • Vi negre
  • Sal
  • Pebre bo
  • Canyella
  • Vainilla
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Desossam el carré i tallam el llom a racions. L’adobam amb sal i pebre bo.
  2. El confitam cobert amb oli d’oliva durant set hores a 60 graus. L’escolam molt bé. El tallam ben finet i el posam tres minuts al forn a 200 graus.
  3. Coem els moniatos al forn amb pell. Els pelam i els passam pel passa purés. Hi afegim suc de llimona, sal, pebre bo i oli d’oliva.
  4. Dauram els ossos del costellam al forn juntament amb la bresa de verdures. Quan siguin ben rossos, els cobrim amb el vi negre i el brou de carn, i els fem coure un mínim de quatre hores, aromatitzats amb canyella i vainilla.
  5. Quan la salsa estigui ben reduïda, la colam i, a fora del foc, la lligam amb una mica de xocolata negra.
  6. Muntam el plat amb una mica de puré al fons, amb la carn calenta i rosseta a sobre, amb la salsa, uns xips de moniato fregit i una mica de fruita vermella.
  7. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Clos Floresta de Pere Guardiola, un vi negre potent, ple, saborós, expressiu i complex, resultat del bon equilibri entre fruita i roure.

clos_floresta

Recepta extreta de: https://www.arabalears.cat/premium/cultura/PORC-NEGRE-XOCOLATA-MONIATO-INGREDIENTS_0_1669633115.html