Com que crema de porros potser no és el nom més elegant per una recepta, els francesos, que una altra cosa no la tenen però facilitat per vendre’t qualsevol cosa sí, i si no mira el triangle aquell de ferro que tenen, van fer popular una recepta tan refrescant com fàcil de fer, només amb un restyling de nom. Diga’ls-hi tontos.
Què cal per fer una crema de porros
- Un manat de porros (imprescindible!) de Cal Valls
- Dues patates i una ceba
- Brou de Can Garriga
- Un got de vi blanc
- Aigua, oli, sal i pebre
- I encenalls de pernil, crema de llet, o crostons.
Que fàcil és fer una bona crema de porros!
- Comença preparant les verdures: No volem patates amb pela, ni volem cebes amb pallofes al voltant. Per descomptat, tampoc volem les males fulles ni els culs dels porros. Així que treu el samurai que portes dintre, i banzai!
- Un cop net i eixugat, escull la teva millor olla… I deixa-hi caure un bon raig d’oli d’oliva. A dins d’aquesta petita bassa, la ceba, que hauràs hagut de tallar ben xica i que tindràs fins que transparenti.
- Contra més porros, millor: Una frase que segur que no som els únics que defensem, però que aquí ens centra en termes de cuina. Talla’ls a trossos i que facin companyia a la ceba.
- I la patata? Doncs esberla-la, i incorpora-la al cap d’uns tres minuts. Ja saps que couen molt millor si les trenques que si les talles com un cirurgià, i si no ho sabies, prova-ho i en veuràs la diferència.
- És l’hora d’un bon raig de vi! A la cassola, sisplau, a la cassola. En dos minuts s’haurà evaporat. Bon moment per salpebrar, per cert.
- No queda vi, doncs aigua! Una altra frase que segur que algú ha dit, però menys que l’altra. Que cobreixi. Seran quinze minuts ben bons, paciència. (Fer-ho amb un caldo vegetal és Extra Point!)
- Batedora a la mà, i a servir. Així de simple. Amb una textura que et sigui còmode (fes servir un cullerot), omple el pot de la batedora, i bat-ho (fer servir-la o acabaràs trinxat!). Un cop tingui la teva textura preferida, acompanya amb el que prefereixis (pernil, crostons, crema de llet, o simplement gana), i a endrapar!
Els ingredients els podreu trobar a Merca24.com.
Maridatge
Pel maridatge, et proposem el vi blanc Tarambana Blanc de Jaume Giró i Giró.

Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Hi ha alguna diferència entre la crema de porros i la vichyssoise? Doncs no massa. Simplement que els restaurants normalment es fa servir el nom afrancesat per allò de poder-te cobrar un parell d’euros més per ració, però res més enllà d’aquest detall.