buy neurontin overnight delivery Aprendre a fer Orxata casolana és una d’aquelles coses que farà que vulguis tatuar-te I ♥ el Gourmet Català a l’esquena. I és que la beguda reina de l’estiu és molt més senzilla de fer del que t’imagines.
Ingredients per l’orxata casolana
- Un quart de quilo de xufla
- Uns setanta grams de sucre lluste
Com fer orxafa casolana
is instabang real L’orxata es fa amb xufla, una planta cosina germana dels avellaners. No tenim constància del fet que el nom de la planta tingui relació amb els preus que et demanen per una orxata a qualsevol local de platja, però tampoc en tenim dubtes.
- Comprem un quart de quilo de xufles. No et serà difícil trobar-ne. Deixa’t aconsellar, i emporta’t les millors. I un cop les tinguis, deixa-les en remull unes vuit hores com a mínim. No és tant, només és pensar-hi abans d’anar a dormir!
- Canviem l’aigua: Hauràs de canviar l’aigua un parell de vegades, així que si ets de les persones que durant la nit han de fer un parell de visites l’habitació íntima t’estalviaràs un parell d’alarmes!
- Escorrem i a la batedora: Passat aquest temps, cal escórrer les xufes amb les quals farem la nostra orxata casolana. Passa’ls una darrera aigua, i passa-les per la batedora. Ajuda’t d’aigua, la meitat que de xufla, sempre.
- Escorrem i tornem a batre: Ara, concentració: necessitem escórrer i batre fins a tres vegades el mateix resultat. Si tens un filtre de cafè, t’anirà de vici. Ho veus? Estàs fent orxata casolana!
- Afegim glaçons: És un procés simple i fàcil. Batedora, escorredora. Un dos, un dos. Tres vegades, la darrera, ja amb uns glaçons inclosos, perquè ja s’acosta l’hora de provar-la…
- Afegim el sucre: Una quarta i última passada pel filtre et deixarà aquest beuratge digne de Déus vist per a sentència, però abans hi caldrà el toc Gourmet definitiu: el sucre llustre. Però, compte, aquí no hi ha una altra mesura que la que el teu paladar indiqui. Seixanta grams? Vuitanta? Deixa que ho decideixi el teu criteri!
Torbalı I ja està, només queda que eixugar-te les llàgrimes d’emoció que et cauen dels ulls, buscar el got més gran que tinguis a casa, omplir-lo d’aquesta deliciosa Yecla orxata casolana ben acompanyada amb unes galetes Carolina o unes neules Rosés & Garriga ben bones, i preguntar-te com pots haver estat tant de temps sense les receptes d’El Gourmet Català!
