Pastís de torró tou d’ametlla de DE BOSC
Per gaudir de torró durant tot l’any
Ingredients per a la recepta
Per a la base del pastís
- 20 gr de sucre
- 150 gr d’ametlla mòlta
- 150 gr de nous mòltes
- 180 gr de galetes
- 100 gr de mantega
- 1 cullerada de licor
- Opcional: 1 cullerada d’essència de vainilla
Per al farciment
- 300 gr de torró tou d’ametlles de Torrons Roig
- 400 ml de nata líquida
- 100 ml de llet
- 40 gr de sucre
- 6 ous
- Decorem amb 50 gr d’ametlla en crocant, o bé ametlla mòlta i una mica de mel
Elaboració de la recepta
- Comencem per la base de galeta i fruits secs. Triturem les galetes fins que tinguem una pols de galeta. Si les ametlles o les nous estan senceres les triturem també.
- Barregem ametlla nou i galeta en un bol ampli.
- Escalfem al microones la mantega, li afegim el sucre, una cullerada de licor i una altra d’essència de vainilla si volem. Barregem bé.
- Afegim aquesta barreja a la de galeta i barregem fins que s’integri i ens quedi tot d’un color uniforme.
- Preparem el motlle a utilitzar folrant-la amb paper de forn.
- Col·loquem a la barreja i la pressionem amb la part de baix d’un got, premsem bé perquè tinguem una capa premsada i uniforme.
- Preescalfem el forn a 180 º i posem al forn 10 minuts. Després traiem i deixem que es refredi.
- Per al farcit de torró col·loquem en un recipient a foc baix la llet i la nata, li afegim el torró molt picat.
- Remenem sense parar fins que es formi una crema.
- Afegim el sucre i després la llet i els ous, remenem fins que s’integri tot.
- Farcim el motlle en la qual tenim la massa de galeta amb la crema que acabem de preparar. Posem al forn.
- Preescalfem el forn a 200 º.
- Fiquem el pastís al i passats 10 minuts tapem amb paper d’alumini i seguim al forn. Això evitarà que ens dauri massa.
- Passats 10 minuts traiem temporalment el paper i cobrim per sobre amb l’ametlla en crocanti o bé ametlla picada i un rajolí de mel.Ttornem a tapar amb l’alumini i al forn de nou
- Quan al punxar amb un escuradents aquest surti net traiem i deixem refredar abans de consumir, triga 10 o 15 minuts més un total de 30 a 40 minuts.
Maridatge
Podem acompanyar amb una tassa de cafè monodosi Dominicana Mieludo de Cafès Gener.

Cafè Gener Monodosi
Recepta extreta de: https://www.golosolandia.com/2016/01/tarta-de-turron.html Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!