Pastís torró tou ametlla

Pastís de torró tou d’ametlla

Per gaudir de torró durant tot l’any

 

Ingredients per a la recepta

Per a la base del pastís

  • 20 gr de sucre
  • 150 gr d’ametlla mòlta
  • 150 gr de nous mòltes
  • 180 gr de galetes
  • 100 gr de mantega
  • 1 cullerada de licor
  • Opcional: 1 cullerada d’essència de vainilla

 

Per al farciment

  • 300 gr de torró tou d’ametlles de Torrons Roig
  • 400 ml de nata líquida
  • 100 ml de llet
  • 40 gr de sucre
  • 6 ous
  • Decorem amb 50 gr d’ametlla en crocant, o bé ametlla mòlta i una mica de mel

 

Elaboració de la recepta

  1. Comencem per la base de galeta i fruits secs. Triturem les galetes fins que tinguem una pols de galeta. Si les ametlles o les nous estan senceres les triturem també.
  2. Barregem ametlla nou i galeta en un bol ampli.
  3. Escalfem al microones la mantega, li afegim el sucre, una cullerada de licor i una altra d’essència de vainilla si volem. Barregem bé.
  4. Afegim aquesta barreja a la de galeta i barregem fins que s’integri i ens quedi tot d’un color uniforme.
  5. Preparem el motlle a utilitzar folrant-la amb paper de forn.
  6. Col·loquem a la barreja i la pressionem amb la part de baix d’un got, premsem bé perquè tinguem una capa premsada i uniforme.
  7. Preescalfem el forn a 180 º i posem al forn 10 minuts. Després traiem i deixem que es refredi.
  8. Per al farcit de torró col·loquem en un recipient a foc baix la llet i la nata, li afegim el torró molt picat.
  9. Remenem sense parar fins que es formi una crema.
  10. Afegim el sucre i després la llet i els ous, remenem fins que s’integri tot.
  11. Farcim el motlle en la qual tenim la massa de galeta amb la crema que acabem de preparar. Posem al forn.
  12. Preescalfem el forn a 200 º.
  13. Fiquem el pastís al i passats 10 minuts tapem amb paper d’alumini i seguim al forn. Això evitarà que ens dauri massa.
  14. Passats 10 minuts traiem temporalment el paper i cobrim per sobre amb l’ametlla en crocanti o bé ametlla picada i un rajolí de mel.Ttornem a tapar amb l’alumini i al forn de nou
  15. Quan al punxar amb un escuradents aquest surti net traiem i deixem refredar abans de consumir, triga 10 o 15 minuts més un total de 30 a 40 minuts.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb una tassa de cafè monodosi Dominicana Mieludo de Cafès Gener.

Cafè Gener Monodosi

Cafè Gener Monodosi

Recepta extreta de: https://www.golosolandia.com/2016/01/tarta-de-turron.html