Un aperitiu amb el que sorprendràs a tothom, fins i tot a tu mateix/a!
Ingredients per a la recepta
- 200 g de foie de Collverd
- 200 g de kikos
- 50 g de pernil ibèric d’Embotits Subirats
- 200 ml de Bourbon
- 50 g de sucre morè
- ½ poma verda
Elaboració de la recepta
- En primer lloc, posem un cassó al foc amb sucre morè i aboquem el Bourbon. Escalfem fins que el Bourbon redueixi. Quan hagi reduït, ho deixem refredar fins que espesseixi i reservem.
- Piquem els kikos en un morter i reservem.
- Disposem els talls de pernil ibèric sobre paper de cuina, cobrim amb una altra capa de paper i les escalfem al microones durant 2 minuts. Revisem que els talls estiguin ben deshidratats i escalfem uns minuts més si fos necessari.
- Retirem del microones i deixem temperar ja que el toc cruixent ho agafaran a mesura que es vagin refredant.
- Quan els talls de pernil estiguin a punt, els piquem finalment i reservem.
- Afegim el pernil al bol dels kikos i barregem fins a integrar els ingredients.
- A continuació, tallem el foie micuit a daus d’uns 3 cm per costat. Per tallar més còmodament, recomanem fer-ho en fred i així no se’ns s’enfonsarà.
- Enfilem un escuradents en cada donat de foie i els arrebossem amb la barreja de kikos i pernil.
- Després, col·loquem la poma amb la part de la closca verda mirant cap a fora i clavem cada escuradents de foie a l’illa.
- Servim les broquetes de foie banyades amb la reducció de Bourbon i sucre morè.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vermut Essential Reserva de Ratafia Terrània, elaborat artesanalment, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies. El toc ideal per completar un aperitiu perfecte!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
Recepta extreta d’aquí