tacos de foie kikos jamon iberico

 

Un aperitiu amb el que sorprendràs a tothom, fins i tot a tu mateix/a!

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de foie de Collverd
  • 200 g de kikos
  • 50 g de pernil ibèric
  • 200 ml de Bourbon
  • 50 g de sucre morè
  • ½ poma verda

 

Elaboració de la recepta

  • En primer lloc, posem un cassó al foc amb sucre morè i aboquem el Bourbon. Escalfem fins que el Bourbon redueixi. Quan hagi reduït, ho deixem refredar fins que espesseixi i reservem.
  • Piquem els kikos en un morter i reservem.
  • Disposem els talls de pernil ibèric sobre paper de cuina, cobrim amb una altra capa de paper i les escalfem al microones durant 2 minuts. Revisem que els talls estiguin ben deshidratats i escalfem uns minuts més si fos necessari.
  • Retirem del microones i deixem temperar ja que el toc cruixent ho agafaran a mesura que es vagin refredant.
  • Quan els talls de pernil estiguin a punt, els piquem finalment i reservem.
  • Afegim el pernil al bol dels kikos i barregem fins a integrar els ingredients.
  • A continuació, tallem el foie micuit a daus d’uns 3 cm per costat. Per tallar més còmodament, recomanem fer-ho en fred i així no se’ns s’enfonsarà.
  • Enfilem un escuradents en cada donat de foie i els arrebossem amb la barreja de kikos i pernil.
  • Després, col·loquem la poma amb la part de la closca verda mirant cap a fora i clavem cada escuradents de foie a l’illa.
  • Servim les broquetes de foie banyades amb la reducció de Bourbon i sucre morè.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vermut Essential Reserva de Ratafia Terrània, elaborat artesanalment, fruit de la millor selecció de vins i plantes mediterrànies. El toc ideal per completar un aperitiu perfecte!

Terrania vermouth

Recepta extreta de: http://canalcocina.es/receta/tacos-de-foie-con-kikos-y-jamon-iberico