llom amb ametles

 

Un plat ràpid i senzill, però que ja voldrien molts restaurants

Ingredients de la recepta

  • 12 talls de llom de dos colors tallats fins
  • 100 gr de ametlles crues d’Aperitius Catalans a trossets
  • Mig got de ví blanc
  • Brou de carn
  • 50 gr tomàquet fregit
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre
  • Alls i julivert
  • Xaimpinyons o bolets de temporada (opcional)

 

Elaboració de la recepta

  • En una paella o cassola amb oli posar els talls de llom ja salats, empebrats i enfarinats volta i volta.
  • Retirar-los, i amb el mateix oli posar el tomaquet fregit , la farina i el ví blanc.
  • Remenar bé, afegir el brou i els talls de llom amb el seu suc.
  • Coure a foc lent durant uns 10 m.
  • En un morter picar els alls, el julivert i afegir les ametlles i una mica de brou.
  • Afegir-ho a la paella.
  • Deixar coure tot 10 minuts més.
  • Nota: es poden afegir a la paella xampinyons o qualsevol bolet de temporada.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una IPA 100% Nugget de Cervesa Sants, una cervesa artesana que marida a la perfecció ja que combinarà el seu gust amb el de la carn creant una experiència única.

ipa

Recepta extreta de: http://www.receptes.cat/recepta5676/llom_amb_ametlles