padepessic

 

Tant per postres, com per esmorzars i berenars… el devoraran!

 

Ingredients de la recepta

  • 125 g de mantega
  • 90 g de sucre
  • 3 oys
  • 180 g de farina
  • 5 d de llevat en pols tipus Royal
  • 100 g de nous picades de Mironous

 

Glacejat:

  • 150 g de sucre glacé
  • 1 clara
  • Suc de mitja llimona
  • Unes nous de Mironous

 

Elaboració de la recepta

  • Es blanqueja la mantega amb el sucre , és a dir , es bat bé la mantega fosa amb el sucre fins que quedi una pasta “blanca “.
  • S’afegeixen els ous , un a un i es van integrant en la barreja.
  • A continuació s’afegeixen la resta dels ingredients; farina i llevat i, finalment, les nous.
  • S’introdueix la massa en un motlle rectangular folrat amb paper de forn.
  • S’enforna ( amunt i avall ) a 160ºC durant uns 50 minuts , o fins que al punxar amb una agulla surti neta.
  • Es treu i es deixa refredar.
  • Per fer el glacejat es bat la clara amb el suc de llimona i el sucre glacé fins que es formi una pasta.
  • Es banya la superfície del pa de pessic amb el glacejat i s’orna amb unes nous.
  • També es pot enfornar la massa durant 20 minuts en motlles de magdalenes.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquestes postres amb un cava Bohigas Semi-Sec del Caves Bohigas, un acompanyament perfecte per al pa de pessic ja que uneix suavitat i frescor, amb una dossificació baixa en sucre que es nota en el sabor.

semisec-bohigas

Recepta extreta de: http://www.lasrecetasdemartuka.com/2012/09/bizcocho-de-nueces-con-glaseado.html