Tant per postres, com per esmorzars i berenars… el devoraran!
Ingredients de la recepta
- 125 g de mantega
- 90 g de sucre
- 3 oys
- 180 g de farina
- 5 d de llevat en pols tipus Royal
- 100 g de nous picades de Mironous
Glacejat:
- 150 g de sucre glacé
- 1 clara
- Suc de mitja llimona
- Unes nous de Mironous
Elaboració de la recepta
- Es blanqueja la mantega amb el sucre , és a dir , es bat bé la mantega fosa amb el sucre fins que quedi una pasta “blanca “.
- S’afegeixen els ous , un a un i es van integrant en la barreja.
- A continuació s’afegeixen la resta dels ingredients; farina i llevat i, finalment, les nous.
- S’introdueix la massa en un motlle rectangular folrat amb paper de forn.
- S’enforna ( amunt i avall ) a 160ºC durant uns 50 minuts , o fins que al punxar amb una agulla surti neta.
- Es treu i es deixa refredar.
- Per fer el glacejat es bat la clara amb el suc de llimona i el sucre glacé fins que es formi una pasta.
- Es banya la superfície del pa de pessic amb el glacejat i s’orna amb unes nous.
- També es pot enfornar la massa durant 20 minuts en motlles de magdalenes.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb un cava Bohigas Semi-Sec del Caves Bohigas, un acompanyament perfecte per al pa de pessic ja que uneix suavitat i frescor, amb una dossificació baixa en sucre que es nota en el sabor.
Recepta extreta de: http://www.lasrecetasdemartuka.com/2012/09/bizcocho-de-nueces-con-glaseado.html