Un plat molt exòtic, que combina productes de la terra amb nous sabors que us sorprendran
Ingredients per a la recepta
- 750 g de carn de xai trossejada d’eCorder
- Espècies Ras el Hanout
- 4 prunes panses
- 1 carbassó
- 1/2 litre de brou de carn
- 1 ceba
- 8 olives verdes
- Un ramell de menta
- Cus -cus
- Suc de taronja per a la guarnició
Elaboració de la recepta
- Comencem la recepta fregint la ceba molt picada amb una mica d’oli d’oliva verge extra.
- Mentre es fa, fregim en una paella les tallades de xai i les daurem remenant contínuament i mantenint el foc viu passant-les al tajine quan la ceba estigui toveta.
- Incorporem dues cullerades d’espècies Ras el Hanout sobre la carn i remenem les peces al tajine fins que les espècies es torrin.
- Llavors afegim el brou de carn, les olives i les panses i el portem a ebullició.
- Quan ja bulli, tapem el tajine i baixem el foc al mínim.
- Quan el nostre guisat s’hagi cuinat durant 30 minuts, afegim els carbassons tallats a rodanxes i provem la salsa per rectificar de sal si fos necessari.
- Fiquem 8 fulles de menta picades i les barregem amb el brou per que aportin la seva aroma.
- Els carbassons estaran a punt després de 10 minuts de cocció, moment en què ja podrem apagar el foc i deixar reposar mentre aprofitem per preparar la guarnició.
- El guisat o tajine ha de quedar caldós.
- Preparem un cus-cus amb suc de taronja en lloc d’aigua i portem les dues coses a la taula per servir immediatament.
- Decorem el tajine de xai amb un pom de menta.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Jaume Grau Grau Gratus Reserva 2004 de Vins Grau, un vi negre molt especiat amb matissos que recorda la vainilla i la nou moscada, amb un intens retrogust molt persistent.
Recepta extreta de: http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/tajine-de-cordero-con-calabacines-pasas-y-menta-receta