canelonsdepollastredecorralifetgegrasambbeixameldemurgoles

El plat estrella del Nadal, però sempre ideal

Ingredients de la recepta (per a 4 persones)

  • 1 pollastre de corral de Carns Trias
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 2 fulles de llorer
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 cabeça d’alls
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre negre
  • fetge gras
  • plaques de canelons
  • tòfona (opcional)

 

Per a la beixamel de múrgoles:

  • 20 g de múrgoles seques
  • 1 l de llet
  • 35 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 50 g de mantega
  • sal
  • pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  • Feu un rostit tradicional amb el pollastre i les verdures. Quan tingueu cuit el pollastre, desosseu-lo i peseu-lo.
  • Prepareu la meitat del seu pes en fetge gras.
  • Salteu aquest fetge en una paella sense oli i que estigui una mica calenta.
  • Passeu-ho per la picadora.
  • Bulliu les plaques dels canelons i farciu-los amb la barreja del fetge i el rostit.
  • Per a la beixamel de múrgoles:
  • Poseu les múrgoles en remull amb la llet i guardeu-les així tota la nit.
  • Passeu els bolets per un colador i salteu-los amb els 50 g de mantega.
  • En un altre cassó, feu una beixamel amb els 100 g de mantega, la farina i la llet amb què heu hidratat les múrgoles.
  • Barregeu les múrgoles saltades i la beixamel.
  • Rectifiqueu-ho de sal i pebre i tritureu-ho tot.
  • Muntatge:
  • Poseu els canelons en una safata.
  • Aboqueu-hi la beixamel pel damunt i poseu-ho al forn a escalfar, sense que es gratini.
  • Emplateu-ho i pel sobre, opcionalment, hi podeu posar una mica de tòfona ratllada.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Merlot Ull de Llebre 2013 de Cuscó Berga, un vi suau, equilibrat i ric, amb aroma de fruites vermelles madures.

merlot-tempranillo_2635

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/ca/receptes/canelons-de-pollastre-de-corral-i-fetge-gras-amb-beixamel-de-murgoles-611.php