rap taronja

 

Una recepta que RAP-etiràs (o et faran repetir-la)

Ingredients de la recepta

  • 800 g de coa de rap
  • 1/2 l de suc de taronges de l’Agrobotiga Aldover
  • 250 g de sucre
  • 1/2 manat de bledes
  • 200 g de bolets variats
  • 100 g d’ametlles torrades de Can Massana
  • 1 c.s de julivert picat
  • 8 c.s de suc de carn
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre bo

 

Elaboració de la recepta

  • Mesclar el suc de taronja i el sucre
  • Posar la mescla a coure a foc suau. Remenar fins que el sucre es fongui.
  • Reduir fins aconseguir una textura de mel.
  • Retirar del foc i reservar.
  • Netejar i fermentació trossos a els bolets.
  • Saltejar els bolets amb una mica d’oli d’oliva. Reservar fora del foc.
  • Salar els trossos de rap.
  • Torrar el rap procurant que ens quedi un color ben ros.
  • Deixar reposar el rap torrat uns 15 minuts.
  • Eliminar tot el líquid que ha amollat el rap.
  • Untar el rap amb la melassa de taronja.
  • Acabar la cocció del rap dins el forn a + / – 200 º C. durant uns 7 minuts.
  • Picar els bolets saltejats ben petit.
  • Mesclar els bolets amb l’ametlla picada i el julivert picat.
  • Treure el rap del forn.
  • Arrebossar el rap amb la mescla de bolets, ametlla i julivert.
  • Deixar reposar el rap a un lloc calent uns minuts.
  • Saltejar les bledes dins una arrossada amb un poc d’oli d’ oliva.
  • Trempar amb sal i pebre bo.
  • Muntar el plat posant al centre els bledes.
  • Disposar el peix damunt les bledes.
  • Salsejar lleugerament amb un poc de suc de carn reduït o brou de bolets.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una N’Alera Pale Ale de Lo Perot, una cervesa lleugera en cos i gas, amb uns gustos florals que combinen perfectament amb la recepta.

cervesa_artesana_pale_ale_cerveseria

Recepta extreta de: http://ib3tv.com/20141124_223362-rap-amb-taronja-arrebossat-amb-ametlla.html