La salsa de ceps és una de les més exitoses i demandades en l’actualitat. Per què? Doncs, realment per la seva facilitat d’impregnar de sabor qualsevol plat i dotar-lo d’originalitat i qualitat. A més, consta d’una textura adequada, sense ser feixuga ni massa lleugera i insípida. Es pot utilitzar en infinitat de receptes.
La base principal d’aquesta delícia són ceps, bolets o xampinyons que són els protagonistes de la preparació. Per això, us proposem una recepta de Okdiario amb les claus essencials per fer la salsa a casa.
La salsa de ceps que triplica els sabors
Lo bo de fer les salses a casa es que proporciones els ingredients en les mesures que tu vols. Per tant, et permet personalitzar-les al teu gust o les teves necessitats nutricionals. Així mateix, trobar la mesura justa d’aquests aliments tan beneficiosos per al cos. Una opció és comprar-la a Can Garriga i l’altre és fer-la casolana. Però, la salsa de ceps es crearà en la teva cuina per pujar el valor del teu sopar amb els teus convidats i convidades, així com, sorprendre a qui tu vulguis.
Ingredients per a la salsa
- 1 ceba
- 300 gr de ceps, bolets, xampinyons (ceps de URDET)
- 200 ml de nata
- Sal
- Nou moscada
- Pebre
- Oli d’oliva de Canigó Oil
Com preparar la recepta
Preparar la salsa és molt fàcil de fer, però necessites ingredients de primera qualitat. És a dir, matèria primera i de proximitat. Només així guanyaràs en el resultat. Ara sí, comencem, recorda que necessitaràs temps per fer-la. Començarem posant un rajolí d’oli en la paella.
Mentre s’escalfa l’oli, pelarem i tallarem amb capes fines la ceba. Els trossos han de quedar de manera homogènia i mirar que tots siguin de mides similars perquè es facin alhora. La posarem en la paella i deixarem que s’escalfi bé. Truc; per a accelerar el procés pots afegir una mica de sal, així, la ceba eliminarà tot el líquid més ràpidament.
La sal accelera el procés
Una vegada la ceba estigui ja ben escalfada incorporarem els ceps. Per a fer una salsa de ceps tradicional pots optar per la varietat que més t’agradi. Afegir uns quants xampinyons provoca més suavitat en el sabor de la crema final i posant més bolets li donem un sabor més intens. Tot plegat, en funció dels gustos de cadascú. Els ceps calen rentar-los molt bé i tallar-los en trossos petits abans d’abocar-los a la paella.
Els ceps són aliments que deixen anar molt de líquid tan bon punt entren en contacte amb la calor, és un fet habitual dins de la seva gènesi. Aleshores, cal ofegar-los molt bé fins que hagin quedat tendres. Serà el moment ideal d’incorporar la nata.
La salsa de ceps, al gust vostre
La sal i el pebre ha d’anar al gust de tothom, per tant, en el moment que les afegim cal tenir en compte quina quantitat en volem en funció de la intensitat final que ens agradaria de la salsa. A més, cal sumar la nou moscada. Deixarem que la nata comenci a agafar la textura que ha d’arribar. Arribat el moment d’apagar el foc, tocarà seguir amb el procés de creació de la salsa.
Pots usar la salsa tal com ha quedat o optar per una altra variant. Per a aconseguir una salsa més fina del recomanable has de passar-la per la batedora, perquè s’ha de triturar bé els tots els ingredients. Si queda molt espessa pots incorporar aigua, fins a aconseguir la lleugeresa desitjada. Tindràs d’aquesta manera un bon acompanyament per a arrossos, pastes o pizzes.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!