llenties-costella

Prepara la cullera i la gana

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 g de llenties en remull de Cal Valls
  • 2 talls de cansalada viada a daus petits
  • 200 g de costella de porc a daus petits
  • 2 o 3 tomàquets madurs trinxats de Cal Valls
  • 1 cabeça d’all de Cal Valls
  • 1 manat d’herbes (farigola, llorer, orenga, etc…)
  • 1 ceba trinxada de Cal Valls
  • oli d’oliva
  • aigua
  • sal

 

VARIANTS:

  • Hi podeu afegir una cullerada de pebre vermell dolç
  • Hi podeu afegir una mica de romaní
  • Podeu incorporar una mica de greix de pernil ibèric
  • En servir-ho, s’hi pot tirar una mica de julivert trinxat per sobre

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem tots els ingredients.
  2. Netegem bé la carn i les verdures.
  3. Aquestes llenties les he tingut 12 hores en remull. Però també és cert que molta gent no les posa en remull i les fa directament. Això sí, s’han de rentar molt bé.
  4. La cansalada, la farem a daus, com la costella.
  5. La salem, l’empebrem una mica i la saltegem una mica en una cassola amb oli.
  6. A mi m’agrada afegir uns trossets de greix de pernil ibèric que li dona molt bon gust, però ho podeu obviar.
  7. Quan la carn tingui bon coloret incorporem la resta d’ingredients… amb els tomàquets partits a quarts… i la cabeça d’alls una mica pelada. Ho remenem tot plegat.
  8. Incorporem les llenties que hem tornat a rentar.
  9. Només falta l’aigua. Posem aigua fins cobrir-ho tot.
  10. Ho salem una mica…sense passar-nos, per poder corregir més endavant.
  11. I ho deixem coure a foc mitjà i tapat durant gairebé una hora. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal.
  12. I ja tenim fetes les nostres llenties.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi DO Costers del Segre de DOTZE VINS, un vi ecològic veremat manualment i criat en bótes de roure francès. En nas detectem fruita negra, notes especiades de canyella i vainilla i un subtil toc de fusta i sotabosc. En boca trobem un vi rodó, equilibrat, amb uns tanins suaus i sabors de fruita en compota i un rerefons especiat.

dotzevins-do-costers-segre

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2013/02/llenties-estofades-amb-costella-de-porc.html