El Risotto de Gambes és un d’aquells plats que sempre vénen de gust, en qualsevol moment pràcticament. Per a l’elaboració s’utilitzen varietats d’alta qualitat d’arròs, amb gran capacitat d’absorbir líquid i alliberar midó, el que ofereix aquesta característica textura cremosa tan maca a la vista i al gust.

Ingredients per fer un Risotto de Gambes
- 350 grams d’arròs de gra rodó.
- 250 grams de gambes.
- 1 ceba gran.
- 1 gra d’all.
- 1 litre de brou de peix.
- 100 grams de mantega.
- Un got petit de vi blanc per a cuinar.
- Oli d’oliva verge extra.
- Sal (al gust)
- 100 grams de formatge parmesà ratllat.
- 20g de tògona de Recotruf
Elaboració
- Les gambes podem utilitzar-les congelades per a estalviar-nos el treball d’haver de pelar-les, però el que sí que hem de llevar-los és l’intestí.
- Les descongelarem i amb la punta d’un ganivet esmolat les obrirem una mica i el retirarem sense problema, les rentarem i reservarem.
- Mentre en un foc escalfem el brou de peix, picarem ben quina la ceba i els alls. Escalfarem una cassola amb un fons d’oli d’oliva i afegirem la ceba i l’all perquè es daurin.
- Quan estiguin llestes afegirem les gambes i deixem que es fregeixin una mica per tots dos costats.
- Després d’un parell de minuts afegirem l’arròs perquè es faci una mica, però cal remoure’l contínuament perquè no es pegui. Després afegirem el vi blanc i deixarem que es consumeixi i després agregarem el brou de peix calent, per a evitar que la cocció de l’arròs es freni.
- Tirarem un parell de gots i deixarem que l’arròs els absorbeixi i tornarem a afegir altres dos i repetirem l’operació fins que l’acabem.
- Una vegada hagi absorbit el brou l’arròs, tastarem com està de sal i rectificarem si és necessari.
- Afegirem la mantega i el formatge parmesà, removent amb una cullera de fusta suaument per a no trencar l’arròs o les gambes. Quan aconseguim una textura cremosa ja podrem servir-ho, ficar la tòfona i menjar-ho.
Maridatge
Pel maridatge utilitzarem un vi blanc ecològic “Singular d’Ànfora” de COLLBAIX-CELLER EL MOLÍ.

Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!