risotto de rovellons i butifarra

Un arròs per gaudir, contundent i saborós

Ingredients de la recepta:

  • 400 grams d’arròs bomba
  • 300 grams de rovellons
  • 1 butifarra de Casa Fígols
  • 1 ceba tendra
  • 2 cullerades de sofregit de tomàquet
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 50 grams de parmesà ratllat
  • Una copa de vi negre
  • Crema de llet
  • Olí de tòfona blanca
  • All, julivert, oli d’oliva i sal

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc trossegem els rovellons i la ceba en trossets ben petits.
  2. En segon lloc i un cop tinguem la ceba tallada, la posem a sofregir amb oli d’oliva i quan comenci a daurar-se afegim els rovellons i la carn de la botifarra triturada.
  3. Tot seguit, puguem el julivert i l’all i ho afegim a la cassola amb una mica de sal, al nostre gust.
  4. Quan els rovellons comencin a estar preparats, afegim l’arròs i el sofregit de tomàquet i ho deixem coure uns minuts sense cap líquid.
  5. Anem afegint el brou mica en mica, a mesura que es vagi quedant sec i anem remenant contínuament.
  6. Quan ja estigui pràcticament preparat el nostre arròs, afegim una copa de vi negre per aportar més sabor i deixem que la xucli i apaguem el foc.
  7. Amb el foc apagat, afegim una raig de crema de llet i continuem remenant.
  8. Finalment, emplatem el risotto amb una mica de parmesà rallat i afegim un raig d’oli de tòfona blanca i a gaudir d’aquest sabor.

 

Recepta extreta de la Cuina d’en Bernat

Maridatge:

Una bona cervesa lleugera i fresca i per acompanyar aquest plat contundent i saborós serà el complement perfecta per gaudir completament d’aquest plat elaborat amb paciència; l’Inmortela de Biera Aranesa, serà l’escollida; aportarà gust, textura i aroma i gaudirem d’aquest arròs diferent, especial i que ens ha costat tant de fer.

inmortela