Innovació i originalitat a la cuina amb aquest plat
Recepta original de Begoña Rodrigo (Restaurant La Salita)
Extreta de http://www.gastronosfera.com/
Ingredients de la recepta:
- 200 grams de brou d’ànec
- ½ ceba La catxaruda
- 2 xirivies
- Bolets variats
- 100 grams de pèsols La catxaruda
- 200 grams de suc de bolets
- 2 gots de vi
- 100 grams de puré de pastanaga
- 50 grams de cansalada ibèrica
- 1 cullerada de cafè de mostassa verda i 1 cullerada de cafè de rovell adobat
- 4 rodanxes de porro La catxaruda
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc tallem per a la meitat i buidem les xirivies; la preparem al buit i la introduïm al forn a 72 graus durant nou hores i la reservem.
- A part, tallem la ceba en trossets petits i la posem al foc en una olla amb mantega.
- Tot seguit, farem el mateix amb els bolets que els afegirem juntament amb la ceba i ho deixarem uns 10 minuts aproximadament.
- A continuació, afegirem a la ceba i els bolets, el vi i el brou d’ànec i ho deixarem reduir fins que quedin pràcticament secs.
- Abans de que acabi de reduir, és important que retirem una petita part del suc, que servirà com a salsa, quan emplatem al final.
- A continuació pelem i escaldem els pèsols.
- Agafem les xirivies i les omplim al centre amb el puré de pastanaga i a continuació afegirem la pasta de bolet i els pèsols.
- Per acabar, ho cobrim tot amb un tall de cansalada fresca i ho posem al forn durant 30 segons perquè es fongui el greix.
- Finalment, emplatem tot; omplim el fons del plat amb el suc de bolets i a sobre hi posarem la xirivia; per a decorar podem posar les rodanxes de porro fresc i un rossinyols saltejats i les gotes de crema adobada i mostassa verda.
Maridatge:
Per acompanyar aquest original i diferent plat; el moll vegetal, aconsellem fer-ho amb la Bohemic de Hope Artesana, una bona cervesa contundent i amb molt de sabor, que serà el plus extra d’aquest plat tant condimentat.