moll vegetal

 

Innovació i originalitat a la cuina amb aquest plat

Recepta original de Begoña Rodrigo (Restaurant La Salita)
Extreta de http://www.gastronosfera.com/

Ingredients de la recepta:

  • 200 grams de brou d’ànec
  • ½ ceba La catxaruda
  • 2 xirivies
  • Bolets variats
  • 100 grams de pèsols La catxaruda
  • 200 grams de suc de bolets
  • 2 gots de vi
  • 100 grams de puré de pastanaga
  • 50 grams de cansalada ibèrica
  • 1 cullerada de cafè de mostassa verda i 1 cullerada de cafè de rovell adobat
  • 4 rodanxes de porro La catxaruda

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc tallem per a la meitat i buidem les xirivies; la preparem al buit i la introduïm al forn a 72 graus durant nou hores i la reservem.
  2. A part, tallem la ceba en trossets petits i la posem al foc en una olla amb mantega.
  3. Tot seguit, farem el mateix amb els bolets que els afegirem juntament amb la ceba i ho deixarem uns 10 minuts aproximadament.
  4. A continuació, afegirem a la ceba i els bolets, el vi i el brou d’ànec i ho deixarem reduir fins que quedin pràcticament secs.
  5. Abans de que acabi de reduir, és important que retirem una petita part del suc, que servirà com a salsa, quan emplatem al final.
  6. A continuació pelem i escaldem els pèsols.
  7. Agafem les xirivies i les omplim al centre amb el puré de pastanaga i a continuació afegirem la pasta de bolet i els pèsols.
  8. Per acabar, ho cobrim tot amb un tall de cansalada fresca i ho posem al forn durant 30 segons perquè es fongui el greix.
  9. Finalment, emplatem tot; omplim el fons del plat amb el suc de bolets i a sobre hi posarem la xirivia; per a decorar podem posar les rodanxes de porro fresc i un rossinyols saltejats i les gotes de crema adobada i mostassa verda.

 

Maridatge:

Per acompanyar aquest original i diferent plat; el moll vegetal, aconsellem fer-ho amb la Bohemic de Hope Artesana, una bona cervesa contundent i amb molt de sabor, que serà el plus extra d’aquest plat tant condimentat.

bohemic hope artesana