Sorell a la brasa amb salsa de iogurt.
Peix a la brasa amb un toc ideal
Ingredients per a la recepta
- 1 sorell
- ½ cogombre
- 100 g de iogurt de la Formatgeria Clua
- 1 gra d’all
- Anet
- 10 g de pinyons
- Farigola
- Llimona
Elaboració de la recepta
- Preparem el sorell
- Filetegem el sorell, retirem les espines i després salpebrem els filets.
- Fem la salsa de iogurt
- Piquem un gra d’all en un morter juntament amb els pinyons i salpebrem.
- Portem la barreja en un bol i afegim el iogurt, unes gotes de vinagre d’estragó, les fulles del fonoll picades i remenem bé.
- Finalment, pelem el cogombre, el tallem en brunoise i l’afegim al bol de la salsa de iogurt.
- Afegim fulles d’estragó als filets
- Posem algunes fulles d’estragó sobre la part carnosa d’un dels filets del sorell i el cobrim amb la part carnosa de l’altre filet.
- Cuinem el sorell
- Cuinem bé el sorell a la brasa sobre un paper per coure.
- Emplatem
- En un plat pla posem una base de salsa de iogurt al centre i sobre ella el sorell.
Maridatge
Podem acompnyar amb un vi blanc Clos del Recó del Celler Grau i Grau, un vi de color groc brillant, transparent, amb tonalitats verdes que denoten la seva joventut. Fresc i lleuger en boca. Retrogust persistent i elegant.
Clos del Recó Blanc del Celler Grau i Grau
Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20160607/receta-jurel-brasa-salsa-yogur/1355624.shtml