Sorell amb salsa iogurt

Sorell a la brasa amb salsa de iogurt.

Peix a la brasa amb un toc ideal

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 sorell
  • ½ cogombre
  • 100 g de iogurt de la Formatgeria Clua
  • 1 gra d’all
  • Anet
  • 10 g de pinyons
  • Farigola
  • Llimona

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem el sorell
    • Filetegem el sorell, retirem les espines i després salpebrem els filets.
  2. Fem la salsa de iogurt
    • Piquem un gra d’all en un morter juntament amb els pinyons i salpebrem.
    • Portem la barreja en un bol i afegim el iogurt, unes gotes de vinagre d’estragó, les fulles del fonoll picades i remenem bé.
    • Finalment, pelem el cogombre, el tallem en brunoise i l’afegim al bol de la salsa de iogurt.
  3. Afegim fulles d’estragó als filets
    • Posem algunes fulles d’estragó sobre la part carnosa d’un dels filets del sorell i el cobrim amb la part carnosa de l’altre filet.
  4. Cuinem el sorell
    • Cuinem bé el sorell a la brasa sobre un paper per coure.
  5. Emplatem
    • En un plat pla posem una base de salsa de iogurt al centre i sobre ella el sorell.

 

Maridatge

Podem acompnyar amb un vi blanc Clos del Recó del Celler Grau i Grau, un vi de color groc brillant, transparent, amb tonalitats verdes que denoten la seva joventut. Fresc i lleuger en boca. Retrogust persistent i elegant.

Clos del Recó Blanc

Clos del Recó Blanc del Celler Grau i Grau

Recepta extreta de: http://www.rtve.es/television/20160607/receta-jurel-brasa-salsa-yogur/1355624.shtml