Sopa vegana de bròquil, patata i cigrons

Sopa vegana de bròquil, patata i cigrons

Una autèntica delícia ‘healthy’

Aquí tenim com fer de manera ben fàcil una sopa vegana de bròquil, patata i cigrons d’Hort del Silenci! Una autèntica delícia ‘healthy’ que gaudirem juntament amb un vi Baltana Rosat Ecològic de Bodega Miquel Jané! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • ½ litre de brou
  • 1 patata petita
  • 3 branques de bròquil
  • 200 g de cigrons cuits d’Hort del Silenci
  • 1/3 de ceba
  • 2 grans d’all
  • Salsa de soja
  • Una mica de sal
  • Oli d’oliva
  • Alfàbrega

 

Elaboració de la recepta

  1. Pelem i piquem l’all i la ceba finament.
  2. Engreixem una olla amb un rajolí d’oli d’oliva i daurem l’all i la ceba lleugerament.
  3. Pelem les patates i les tallem en daus mitjans.
  4. Les afegim a l’olla i saltegem tot plegat a foc mitjà-baix.
  5. Quan la patata agafi color afegim el bròquil en trossets petits.
  6. Saltegem el bròquil fins que agafi un color verd intens.
  7. Incorporem el brou i posem el foc mitjà.
  8. Afegim un bon raig de salsa de soja i una mica d’alfàbrega.
  9. Tapem l’olla i deixem coent lentament durant uns 10 minuts.
  10. Quan la patata i el bròquil estiguin llestos (es pot comprovar punxant amb una forquilla( afegim els cigrons i tornem a tapar entre 5 i 8 minuts.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Baltana Rosat Ecològic de Bodega Miquel Jané, un vi de color no molt intens, buscant un color tirant a pàlid, però sense arribarhi, lluent i brillant amb tons vermell maduixa. En nas surt el toc de fruita vermella una mica àcida, maduixa no del tot madura i un punt de magrana. Quan passen 5 min a la copa va evolucionant cap a un aroma més dolç i sedós. En boca és fresc, amb un punt astringent que el fa molt interessant. Té un pas per boca amable i lliscant. Es mantenen els aromes en boca força estona.

Recept extreta de: https://recetasveganas.net/recipes/sopa-vegetariana-facil-brocoli-garbanzos