Sabor i molta patxoca

 

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de xampinyons
  • 8 ous
  • 150 g de pernil d’ànec de Carlit
  • 4 cullerades de salsa de tomàquet
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer fem els encenalls de pernil. Molt senzill, el greix que tenen els talls del pernil els separem i els fregim durant uns 20 segons a foc fort fins que deixin anar tot el greix, s’arruguin i es daurin. La seva textura és cruixent i tenen un sabor lleugerament salat i molt semblant al dels rostes. La diferència és que són minis. Perquè no sigui greixosa la recepta, l’únic que haurem de fer és treure el greix o bé en una altra paella neta posem una mica d’oli d’oliva i saltegem el xampinyó.
  2. A part barregem el pernil trossejat amb els xampinyons. Els posem en unes fonts individuals i posem els ous cascats. Afegim el tomàquet (podeu posar una mica de formatge ratllat). Posem al forn uns 10-12 minuts a 190 ºC.
  3. Quan ho traguem posem els rostes d’ànec i servim.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Clos del Recó del Celler Grau i Grau, un vi de color de cirera pàl·lida. Complexe amb matisos afruitats i vinosos amb notes de cirera. Saborós, fresc i agradable. Acidesa ben equilibrada.

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-huevos-y-tortillas/receta-de-huevos-al-horno-con-champinones-y-torreznos-de-pato