picantons al cava

Uns picantons amb un toc al cava molt saborós

Recepta de Bruno Oteiza
Extreta de www.hogarmania.com/

Ingredients de la recepta (per a 2 persones)

  • 2 picantons
  • 2 peres
  • 1 cullerada de farina de blat de moro refinada
  • 1 branca de canyella
  • 375 mil·lilitres de Cava del Celler Vell
  • Oli, sal, pebre i aigua
  • Julivert picat

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc salpebrem els picantons al nostre gust tant per dintre, cop per fora.
  2. Pelem les peres, les tallem per la meitat, hi retirem els ossos i les introduïm dintre els picantons.
  3. Tot seguit, trossegem la branca de canyella i afegim un tros també a cada picantó.
  4. A continuació posem els picantons a una safata amb un raig d’oli i el cava al voltant i hi posem la safata al forn durant 30 minuts a 180º
  5. Un cop passat aquest temps retirem la safata del forn i traiem també la canyella que havíem afegit.
  6. A una cassola posem la salsa que sobrant de la font.
  7. A part, desfem la farina de blat de moro en una mica d’aigua freda i la afegim a la salsa de la cassola i removem fins que tingui consistència.
  8. Per acabar, trossegem els picantons i els emplatem, els acompanyem amb les peres i afegim la salsa; posem una mica de pebre i addicionem el julivert picat al nostre gust i ja tindrem el nostre plat preparat.

 

Maridatge:

Per acompanyar aquest plat res millor que el cava que havíem utilitzat per elaborar pròpia recepta que aportarà una extra de sabor; en aquest cas el cava Extra Brut Reserva del Celler Vell; un cava de qualitat i amb unes propietats molt característiques que serà l’espurna del nostre dia i combinarà a la perfecció amb aquest plat.

celler vell cava