Una recepta de carn molt dolça de Tela Marinera
Ingredients per a la recepta de carn de Tela Marinera (2 persones)
- 4 filets filet de Vedella Ecològica del Pedraforca
- melmelada de ceba de Fruita Blanch
- escalunyes 140 gr
- vi negre 500 ml
- mantega 50 gr
- llorer 2 fulles
- sucre 30 gr
- vinagre de vi negre 1 culleradeta
- fons de vedella 500 ml
- patates 150 gr
- reducció de vinagre balsàmic
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració de la recepta del restaurant Tela Marinera
- Primer fer les patates fregides en daus petits amb un o dos grans d’all perquè li donin una mica de sabor. I posar al gust de sal.
- Us recomanem la deliciosa melmelada de Fruita Blanch. També podeu fer la melmelada d’escalunyes (o ceba), per això cal agafar les escalunyes i partir molt finetes en juliana, després posar a la paella amb la mantega i esperar que es daurin i agafin el color.
- Quan estiguin cuites les escalunyes afegir les fulles de llorer, el vi negre i el vinagre i deixar reduir a foc baix-mig i moure de tant en tant.
- Una vegada que redueix el vi i el vinagre, afegir el sucre i el fons de vedella i deixar fins que es caramel·litzi o lligui la melmelada.
- Per acabar, fer els filets a la planxa al gust de cadascú.
- I ja només queda emplatar adornant amb un raig de vinagre balsàmic, i sobretot degustar i gaudir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Joncària Merlot Reserva de Pere Guardiola Celler, un vi d’intens color granat amb lleugers reflexos caoba que en boca és ple, carnós, i complex. Tanins concentrats i agradables, ben integrats.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!