recepta-gourmet-peus-porc-forn-ceps
Tot un superplat

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 peu de porc de Cal Vivet partit per la meitat
  • 1 ceba
  • 2 fulles de llorer i 2 claus
  • 100 g de ceps de Bernau Herbes de l’Urgell
  • 1 gra d’all i fulles de julivert
  • oli d’oliva
  • sal i pebre
  • 1 cullerada de pa ratllat

 

Elaboració de la recepta

  1. Renteu el peus de porc fins a deixar-los ben nets; bulliu-los amb aigua salada, juntament amb la ceba, el llorer i els claus, fins que estiguin tous. Reserveu-los i refredeu-los una mica, no gaire, perquè cal desossar-los i en fred és més difícil que no es trenquin.
  2. Talleu els bolets a trossos petits i saltegeu-los en una paella afegint-hi el gra d’all i el julivert picats. Retireu-ho.
  3. Farciu els peus amb una o dues cullerades de la barreja de bolets.
  4. Poseu els peus de porc dins una safata de forn, afegiu-hi una cullerada de barreja d’oli i pa ratllat i gratineu-ho al forn.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.

TARAMBANA-NEGRE-giro-giro

Recepta extreta de: https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/carns/peus-de-porc-al-forn-amb-bolets-2/