Benvolguts/des gourmets, avui us portem una recepta de peus de porc al forn amb ceps.

Tot un superplat que triomfarà
Ingredients per a fer els peus de porc al forn
- 1 peu de porc de Cal Vivet partit per la meitat
- 1 ceba
- 2 fulles de llorer i 2 claus
- 100 g de ceps de Bernau Herbes de l’Urgell
- 1 gra d’all i fulles de julivert
- oli d’oliva
- sal i pebre
- 1 cullerada de pa ratllat
Elaboració de la recepta
- Renteu el peus de porc fins a deixar-los ben nets; bulliu-los amb aigua salada, juntament amb la ceba, el llorer i els claus, fins que estiguin tous. Reserveu-los i refredeu-los una mica, no gaire, perquè cal desossar-los i en fred és més difícil que no es trenquin.
- Talleu els bolets a trossos petits i saltegeu-los en una paella afegint-hi el gra d’all i el julivert picats. Retireu-ho.
- Farciu els peus amb una o dues cullerades de la barreja de bolets.
- Poseu el porc dins una safata de forn, afegiu-hi una cullerada de barreja d’oli i pa ratllat i gratineu-ho al forn.
El maridatge per als peus de porc al forn
Podeu acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.