recepta-gourmet-cuixa-corder-lleto

Un plat que és tot un espectacle

 

Ingredients per a la recepta

Podeu trobar els ingredients i el maridatge a La Botiga del Pallars:

 

Elaboració de la recepta

  1. Les cuixes no han de tenir excés de greix perquè l’animal és molt jove, de manera que no hi haurà molt que netejar. Perquè després sigui fàcil tallar les racions i servir, demana al carnisser que marqui les espatlles amb un o dos talls, és a dir, per treure dos o tres plats de cada cuixa.
  2. Preescalfa el forn a 200 º C. Prepara la safata del forn i la reixeta per poder col·locar les dues cuixes i cuinar alhora. Les cuixes es posaran a la reixa i sota es posarà la safata amb el vi i l’aigua per recollir el greix que desprengui el rostit i per generar humitat.
  3. Unta les cuixes de llet amb mantega de porc (o amb oli d’oliva verge extra) i sal pels dos costats, i col·loca-les en la reixeta, primer per la part més lletja, per la part de sota. Pots posar uns alls pelats i trossejats grollerament en els talls. Quan el forn hagi arribat a la temperatura, introdueix la safata amb el vi i l’aigua (la quantitat d’aigua pot variar, si a mitja cocció es queda amb poc suc pots afegir més. També pots afegir una llorer fresc per aromatitzar) i sobre ella la reixeta amb les cuixes. S’enforna durant 45 minuts, passada mitja hora, baixa la temperatura a 180 º C.
  4. Mentrestant, maca en el morter els alls pelats amb la sal i afegeix un rajolí de vinagre o de llimona, a més d’una mica de l’aigua o suc de la safata del forn. Treu el corder lletó del forn amb la safata a sota, dóna-li la volta i rega amb la picada d’all. Introdueix de nou al forn i deixa-ho uns altres 30-45 minuts. Quan faltin uns 15 minuts, torna a pujar la temperatura a 200 º C.
  5. Finalitzada la cocció, retira el corder lletó del forn i prepara per servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Unua del Celler Mas Garcia Muret, un vi de color cirera picota amb ribet violaci. Aromes de fruita madura i especies dolços, roure cremós i balsàmic, destacant la regalèssia natural i els fruits vermells de bosc. En boca es saborós i de gust persistent, torrat i amb uns tanins madurs.

unua-mas-garcia-muret

Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2017/01/29/receta-de-cordero-lechal-o-lechazo-al-horno/