Cuixa de corder lletó al forn
Un plat que és tot un espectacle
Ingredients per a la recepta
Podeu trobar els ingredients i el maridatge a La Botiga del Pallars:
- 2 cuixes de corder lletó ecològic Roia
- c / n de mantega de porc (o, si no, oli d’oliva verge extra)
- c / n de sal
- 200 grams de vi blanc sec Juna de Mas Garcia Muret
- 200-400 grams d’aigua
- 3-4 dents d’all
- c / n de sal grossa
- un raig de vinagre o de llimona (opcional)
- Llorer del Parc de les olors d’Araós (opcional)
Elaboració de la recepta
- Les cuixes no han de tenir excés de greix perquè l’animal és molt jove, de manera que no hi haurà molt que netejar. Perquè després sigui fàcil tallar les racions i servir, demana al carnisser que marqui les espatlles amb un o dos talls, és a dir, per treure dos o tres plats de cada cuixa.
- Preescalfa el forn a 200 º C. Prepara la safata del forn i la reixeta per poder col·locar les dues cuixes i cuinar alhora. Les cuixes es posaran a la reixa i sota es posarà la safata amb el vi i l’aigua per recollir el greix que desprengui el rostit i per generar humitat.
- Unta les cuixes de llet amb mantega de porc (o amb oli d’oliva verge extra) i sal pels dos costats, i col·loca-les en la reixeta, primer per la part més lletja, per la part de sota. Pots posar uns alls pelats i trossejats grollerament en els talls. Quan el forn hagi arribat a la temperatura, introdueix la safata amb el vi i l’aigua (la quantitat d’aigua pot variar, si a mitja cocció es queda amb poc suc pots afegir més. També pots afegir una llorer fresc per aromatitzar) i sobre ella la reixeta amb les cuixes. S’enforna durant 45 minuts, passada mitja hora, baixa la temperatura a 180 º C.
- Mentrestant, maca en el morter els alls pelats amb la sal i afegeix un rajolí de vinagre o de llimona, a més d’una mica de l’aigua o suc de la safata del forn. Treu el corder lletó del forn amb la safata a sota, dóna-li la volta i rega amb la picada d’all. Introdueix de nou al forn i deixa-ho uns altres 30-45 minuts. Quan faltin uns 15 minuts, torna a pujar la temperatura a 200 º C.
- Finalitzada la cocció, retira el corder lletó del forn i prepara per servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Unua del Celler Mas Garcia Muret, un vi de color cirera picota amb ribet violaci. Aromes de fruita madura i especies dolços, roure cremós i balsàmic, destacant la regalèssia natural i els fruits vermells de bosc. En boca es saborós i de gust persistent, torrat i amb uns tanins madurs.
Recepta extreta de: https://gastronomiaycia.republica.com/2017/01/29/receta-de-cordero-lechal-o-lechazo-al-horno/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!