Una recepta sofisticada que ho té tot
Ingredients per a la recepta (2 persones)
- 2 albergínies
- 180 grams d’arròs de Riet Vell
- Mitja ceba
- Brou de verdures
- Romaní
- Mel de Mel del Padrí
- Parmesà ratllat
- Mantega
- Oli, sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Rentem les albergínies i les obrim per la meitat. Fem uns talls sobre la polpa i les coem 40 minuts al forn preescalfat a 180º.
- Deixem que es refredin i en traiem la carn, la tallem a daus, i en reservem la pell per servir.
- En una cassola amb una mica d’oli sofregim la ceba. Quan sigui transparent hi afegim la polpa d’albergínia i ho daurem.
- Hi posem l’arròs (com que el nostre era integral, l’hem tingut tres hores en aigua calenta amb una culleradeta de bicarbonat), hi donem unes voltes i comencem a afegir-hi el brou a poc a poc. Com que es tracta d’un risotto hem d’anar-lo posant en quantitats petites, i a mesura que l’arròs el vagi absorbint, tornant-n’hi a posar més.
- Courem l’arròs segons les instruccions del mateix, en el nostre cas són uns 40 minuts doncs és integral. A l’últim moment hi posem unes fulles de romaní fresc trossejades, així com parmesà ratllat al gust i un tros de mantega.
- Per presentar-ho farcim les pells d’albergínies amb el risotto, hi posem parmesà per sobre i ho gratinem al forn fins que comenci a daurar-se.
- Servim amb un fil de mel per sobre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Clos del Recó Rosat de Celler Grau i Grau, un vi de color cirera pàl·lid. Aroma complexe, amb matisos afruitats i vinosos amb notes de cirera. Saborós, fresc i agradable, afruitat i amb equilibri.
Recepta extreta de: https://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2013/11/03/risotto-dalberginia-amb-mel/