recepta-gourmet-risotto-arros-integral-alberginia-mel

Una recepta sofisticada que ho té tot

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

  • 2 albergínies
  • 180 grams d’arròs de Riet Vell
  • Mitja ceba
  • Brou de verdures
  • Romaní
  • Mel de Mel del Padrí
  • Parmesà ratllat
  • Mantega
  • Oli, sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentem les albergínies i les obrim per la meitat. Fem uns talls sobre la polpa i les coem 40 minuts al forn preescalfat a 180º.
  2. Deixem que es refredin i en traiem la carn, la tallem a daus, i en reservem la pell per servir.
  3. En una cassola amb una mica d’oli sofregim la ceba. Quan sigui transparent hi afegim la polpa d’albergínia i ho daurem.
  4. Hi posem l’arròs (com que el nostre era integral, l’hem tingut tres hores en aigua calenta amb una culleradeta de bicarbonat), hi donem unes voltes i comencem a afegir-hi el brou a poc a poc. Com que es tracta d’un risotto hem d’anar-lo posant en quantitats petites, i a mesura que l’arròs el vagi absorbint, tornant-n’hi a posar més.
  5. Courem l’arròs segons les instruccions del mateix, en el nostre cas són uns 40 minuts doncs és integral. A l’últim moment hi posem unes fulles de romaní fresc trossejades, així com parmesà ratllat al gust i un tros de mantega.
  6. Per presentar-ho farcim les pells d’albergínies amb el risotto, hi posem parmesà per sobre i ho gratinem al forn fins que comenci a daurar-se.
  7. Servim amb un fil de mel per sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Clos del Recó Rosat de Celler Grau i Grau, un vi de color cirera pàl·lid. Aroma complexe, amb matisos afruitats i vinosos amb notes de cirera. Saborós, fresc i agradable, afruitat i amb equilibri.

vi-Clos-del-Reco-rosat-celler-grau-grau

Recepta extreta de: https://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2013/11/03/risotto-dalberginia-amb-mel/