Una hamburguesa gourmet amb productes d´aquí
Ingredients per a la recepta
- 1 pollastre pota blava del Consell Regulador IGP del Pollastre i Capó del Prat
- 100 g de ceba
- 100 g de ceps
- 100 g d’oli d’oliva
- 20 g de sal
- 1 g de pebre
- 100 g de fetge d’ànec
- 50 g de ruca
- 4 panets d’hamburguesa tipus viena
- 300 g de carxofes Prat de La Masia
Elaboració de la recepta
- Confitem la ceba i els ceps i ho reservem per que es refredi.
- Desossem els pollastres, “reservem els ossos, la pell, etc per a una altra elaboració”.
- Es barreja la carn amb el sofregit anterior ben escorregut, es salpebra i es passa per la picadora, es barreja bé i passem a fer les hamburgueses.
- Elaboració i presentació del plat, marquem l’hamburguesa al punt desitjat, muntem el pa, la ruca, l’hamburguesa i en el moment de passar marquem el foie amb compte de que no es desfaci i acabem amb una guarnició de chips de carxofa que prèviament haurem laminat molt fines, enfarinat i fregit.
- I llest per consumir amb una bona cerveseta!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa ecològica Rossa de Cervesa L’Estupeda, una cervesa suau, elegant i equilibrada. El seu suau toc herbaci i lleugerament cítric, la seva amargor moderada i el punt dolç de la malta, conformen un conjunt que marida a la perfecció amb tot tipus de plats.
Recepta extreta de: http://www.elprat.cat/turisme-i-territori/agricultura-gastronomia-i-producte-local/receptes-amb-pota-blava