Iogurts casolans exquisits
Ingredients i estris per a la recepta
- Quefir de Bio Nadolç
- Llet fresca
- Melmelada de maduixa de Fruit-i-med
- Colador de plàstic
- Llengua de silicona o paleta de fusta
- Pots de vidre
Elaboració de la recepta
- Primer posem els fongs en llet, en un pot de vidre que taparem amb un drap perquè no li de la llum, si tapem el pot el resultat és un quefir molt més àcid i alcohòlic (per la fermentació de la lactosa) , prefereixo fer-ho sense tapar perquè he notat que és molt mes suau.
- Un cop la llet del quefir ha fermentat (24h aproximadament depenent de la quantitat de fongs) hem de colar el resultat, remenant amb moviments suaus per no danyar els fongs.
- Separem el quefir i tornem a posar-lo en un pot de vidre a la qual tirarem llet a temperatura ambient perquè torni a fermentar.
- La llet fermentada es posa en un altre pot de vidre i es tapa, seguirà fermentant i segurament espesseixi una mica, així que en el moment en què refredi podràs prendre-ho com un iogurt normal.
- Per últim, quan el iogurt estigui fet, afegeix la melmelada de maduixa.
Recepta extreta de: http://kefir.com-contenido.info/recetas/yogurt-de-kefir-con-mermelada-de-melocoton-y-mermelada-de-fresa-2