L’Hort del Silenci és la marca d’Eco Artesa 2058, una empresa que va constituir la Cooperativa d’Artesa de Segre amb la idea de comercialitzar aliments envasats i elaborats de producció ecològica.
L’empresa aplega i comercialitza la producció de vàries explotacions agrícoles pròpies i arrendades, amb cultiu ecològic i de proximitat. En l’actualitat hi ha 800 hectàrees certificades per producció ecològica, destinades a llegum, horta i cereals. Ofereixen elaboracions fetes a partir dels productes que recullen de la terra: llegum, arròs, pastes, farines, o conserves, entre altres.
A l’Hort del Silenci s’encomana a tercers obradors artesans del territori l’elaboració d’alguns dels productes, per les seves característiques específiques, seguint rigorosos controls de qualitat i certificació. Entre ells, compten amb el bon fer de Cal Nadal, de Els Plans de Sió, La Segarra; Casa Seravalls, a Pujalt, l’Alta Anoia; la Masia Can Viver, a Torrebonica, Vallès Occidental; la Finca Parc Samà de Cambrils, al Baix Camp; i la Cooperativa Artesa de Segre, a La Nogera, Urgell, Pallars Jussà i Alt Urgell.
Venen tres perfils de compradors principals: professionals, als qui venen a l’engròs; particulars, amb venda online; i un servei de venda de negoci a negoci a Europa i USA.
A tots ells els posen a disposició un ampli ventall de productes: llegums en gra, arròs, farines sense gluten i combinació de farines, especialitats veganes, melmelades de verdures i olis. Entre les seves especialitats destaca la seva pasta feta de cereals antics, com el Khorasan, un blat egipci que és el més antic que es coneix, l’espelta i la farina de blat Florence Aurora.
A l’apartat de conserves vegetals, a més de llegum cuit i tomàquet, ofereixen un seguit de varietats gastronòmiques populars de primera línia, moltes d’elles tradicionals catalanes, com el brou, l’escalivada, el cigró amb espinacs i la samfaina, però també en tenen de tall internacional, com les cremes de verdures, el gaspatxo o el preparat de truita de patates.
Tot aquest univers alimentari de L’Hort del Silenci permet aconseguir l’arrelament amb el territori i aportar una cuina elaborada més saludable a la taula de casa.