¡L’autèntica carbonara, la que preparen a Itàlia, no porta nata! Sí, com llegeixes, així que la recepta que et proposem a continuació et traslladarà directament al país de la pasta.
Què faríem sense pasta? En conèixer-la es va convertir en la protagonista de molts menús perquè és fàcil de preparar, aporta energia a la nostra dieta i combina amb moltíssims ingredients.
Ingredients:
350 g d’espaguetis
150 g de cansalada o bacó tallat a tires
3 ous
100 g de formatge parmesà ratllat
2 grans d’all picats
Pebre negre molt
Sal
Oli d’oliva
Preparació:
– En una olla gran, bulliu els espaguetis en aigua amb sal segons les instruccions del paquet fins que estiguin al dente. Reserveu.
– En una paella, escalfeu una mica d’oli d’oliva a foc mitjà. Afegiu la cansalada o el bacó tallat i saltegeu-lo fins que estigui cruixent i daurat.
– Un cop la cansalada estigui feta, afegiu els grans d’all picats i deixeu-los saltar durant uns 2 minuts fins que estiguin daurats i aromàtics.
-En un bol gran, bateu els ous i afegiu el formatge parmesà ratllat. Remeneu bé fins a obtenir una barreja homogènia.
– Quan els espaguetis estiguin cuitats, afegiu-los a la paella amb la cansalada i els alls. Remeneu bé per combinar tots els ingredients.
– Retireu la paella del foc i immediatament afegeix la barreja d’ous i formatge. Remeneu ràpidament perquè els ous es barregin amb els espaguetis i la cansalada. Si la salsa sembla massa espessa, podeu afegir una mica de l’aigua de cocció reservada per diluir-la.
– Condimenteu amb pebre negre molt al gust i remeneu una altra vegada.
– Serviu els espaguetis a la carbonara immediatament, guarnint-los amb una mica més de formatge parmesà ratllat i una mica de pebre negre extra si ho desitgeu.