recepta-gourmet-botifarra-perol-ceba-confitada-vi-ranci

Un plat amb moltes aromes

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 botifarra de perol de la Xarcuteria Pagès
  • 1 ceba de figueres
  • 1 got de vi ranci
  • 2 c. Petites de sucre roig
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • 1 bol d’arròs per acompanyar
  • Farigola fresca

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer que fem és enrossir la botifarra en una paella.
  2. A continuació, tallem la ceba a dauets ben fins.
  3. Retirem la botifarra i, a la mateixa paella, hi comencem a coure la ceba, amb una mica d’oli i a foc baix. Hem de deixar que la ceba comenci a transormar-se, tornant-se transparent. En aquest moment, la salem una mica i també hi afegim el got de vi ranci i les dues culleradetes de sucre morè.
  4. Seguim coent la ceba, remenant de tant en tant.
  5. Finalment, afegim la botifarra a la paella perquè també s’impregni dels aromes de la ceba i del vi… i ja ho tindrem a punt per servir!
  6. Podeu acompanyar-ho d’un arròs bullit amb farigola (que hi donarà un toc boscà) o bé amb algun llegum o cereal.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.

celler-vell-estruch-brut-nature-gran-reserva-eco

Recepta extreta de: http://www.mytastecat.com/click/index/69936/tapatdetapes.blogspot.com.es