La truita de patata i ceba és un dels plats més típics i tradicionals d’Espanya. De fet, es coneix com la “tortilla española” en castellà. Per què de la seva popularitat? Doncs, perquè és un plat molt humil, bo de sabor i econòmic per fer.
Per tant, la majoria de les persones els hi agrada, a no ser que siguin intolerants. Ara ve, el gran dilema sempre és, amb o sense ceba? En aquesta recepta que us proposem de Aceites de oliva de España us expliquem el per què apostar per la ceba com a nutrient molt ric de sabor i per a l’organisme.
La truita de patata i ceba, tradicional i deliciosa
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 500 grams de patates
- Quatre ous
- 500 mil·lilitres d’oli d’oliva extra verge Molí del Pau
- Sal al gust
- Mitja ceba (opcional)
Elaboració de la recepta
- Rentem i tallem les patates a làmines molt fines.
- Realitzem la mateixa acció amb la ceba però en trossos més petits (si no ens agrada la ceba, podem saltar-nos aquest pas).
- Ajuntem tots els trossos i afegim una mica de sal.
- Posem Oli d’Oliva Extra Verge abundant a escalfar en una paella i, quan estigui ben calent, tirem les patates i les cebes trossejades. Al principi, fregim tot a foc intens i, passats uns minuts, abaixem una mica la temperatura. Remenem de tant en tant perquè no s’enganxin les patates. Quan estiguin una mica daurades, retirem i escorrem bé la barreja.
- Batem bé els ous i afegim una mica de sal. Afegim als ous batuts les patates i la ceba i ho barregem tot bé.
- Posem dues cullerades petites d’Oli d’Oliva Extra Verge a escalfar i tirem la barreja d’ou, patates i ceba. Com hem fet anteriorment, els primers minuts posarem el foc més alt però, passats uns minuts, abaixarem considerablement la temperatura perquè la truita quedi ben cuita per dins.
- Quan la truita estigui cuita per un dels costats, li donarem la volta fent ús d’un plat pla perquè es faci per l’altre costat. Quan la truita estigui daurada per tots dos costats, retirarem i ja la tindrem a punt per menjar.
Acompanyar amb una cervesa
Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes.
En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.