Benvinguts/des gourmets, avui us portem el bacallà a la catalana.
El bacallà a la catalana, sublim i senzilla
Ingredients per a la recepta (3 persones)
- 3 trossos de bacallà dessalat d’uns 150 g cadascun de Pairó Fish
- Oli d’oliva verge extra La Gaeta
- 1 ceba mitjana picada
- 4 tomàquets de pera ratllats
- 50 g de panses de Corint
- 30 g de pinyons
- 2 c.p. de sucre
- Farina
- 1 fulla de llorer
- Sal
- Pebre negre
Opcional per fer el bacallà a la catalana de Quaresma: 2 carxofes, 200 g de pèsols i 2 ous durs
(c.p.: cullerada de postres)
Elaboració del bacallà a la catalana
- Posar les panses en remull amb aigua tèbia durant 30-60 minuts.
- Enfarinar lleugerament els trossos de bacallà i daurar-los en una cassola gran i poc alta amb oli d’oliva. Vigilar que no es trenquin els trossos de bacallà en manipular-los. Reservar.
- A la mateixa cassola, sofregir la ceba fins que estigui transparent i comenci a agafar color, uns 15-20 minuts.
- Incorporar el tomàquet ratllat, salpebrar lleugerament (millor no posar gaire sal i rectificar al final per si el bacallà encara està un pèl salat), afegir el sucre, el llorer i deixar evaporar l’aigua del tomàquet durant uns 20-25 minuts a foc baix. Ha de quedar una textura melosa, consistent i espessa.
- Afegir els trossos de bacallà, les panses que teníem en remull i els pinyons i acabar de coure 10 minuts més. No moure gaire els trossos de bacallà per evitar que es trenquin.
- Podeu servir el bacallà al moment o deixar-lo reposar d’un dia per l’altre perquè agafi més gust.
Maridatge
Pel bacallà sempre va bé un bon vi blanc. Per això, podeu acompanyar aquest plat amb un vi blanc La Font del Gat de CAP DE SURO.

Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!
