Una recepta fosca que és brillant
Ingredients per a la recepta
- 400 g – Arròs de Riet Vell
- 100 g – Costella de porc tallada petita de Carns Trias
- 4 – Salsitxes tallades petites de Carns Trias
- 100 g – Pollastre tallat petit de Carns Trias
- 4 – Gambes
- 150 g – Calamars
- 4 – Escamarlans
- 100 g – Musclos
- 1 – Ceba
- 3 – Tomàquets madurs
- 2 grans – All
- Sal
- Aigua
Elaboració de la recepta
- En una cassola amb oli, sofregiu la costella, el pollastre i les salsitxes, tot salat, i reserveu-ho.
- A la mateixa cassola hi sofregiu els calamars, les gambes i els escamarlans, i ho reserveu.
- En el mateix oli feu un sofregit molt concentrat i fosc amb la ceba, els alls i els tomàquets.
- Afegiu-hi la carn i els calamars, barregeu-ho tot i afegiu-hi l’arròs.
- Remeneu-ho, afegiu-hi l’aigua i deixeu-ho coure uns 18 minuts.
- Una estona abans d’acabar afegiu-hi les gambes, els escamarlans i els musclos.
Variacions:
Es pot fer el mateix arròs sense els mariscs, afegint-hi carxofes perquè quedi més negre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla, un vi negre plaent i equilibrat, de carinyena i garnatxa negra. Descobrireu finor, estructura i lleugeresa.
Recepta extreta de: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/arros_negre_de_l__emporda/