recepta-gourmet-arros-negre-emporda

Una recepta fosca que és brillant

 

Ingredients per a la recepta

  • 400 g – Arròs de Riet Vell
  • 100 g – Costella de porc tallada petita de Carns Trias
  • 4 – Salsitxes tallades petites de Carns Trias
  • 100 g – Pollastre tallat petit de Carns Trias
  • 4 – Gambes
  • 150 g – Calamars
  • 4 – Escamarlans
  • 100 g – Musclos
  • 1 – Ceba
  • 3 – Tomàquets madurs
  • 2 grans – All
  • Sal
  • Aigua

 

Elaboració de la recepta

  1. En una cassola amb oli, sofregiu la costella, el pollastre i les salsitxes, tot salat, i reserveu-ho.
  2. A la mateixa cassola hi sofregiu els calamars, les gambes i els escamarlans, i ho reserveu.
  3. En el mateix oli feu un sofregit molt concentrat i fosc amb la ceba, els alls i els tomàquets.
  4. Afegiu-hi la carn i els calamars, barregeu-ho tot i afegiu-hi l’arròs.
  5. Remeneu-ho, afegiu-hi l’aigua i deixeu-ho coure uns 18 minuts.
  6. Una estona abans d’acabar afegiu-hi les gambes, els escamarlans i els musclos.

 

Variacions:

Es pot fer el mateix arròs sense els mariscs, afegint-hi carxofes perquè quedi més negre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Rec de Brau de Cellers d’en Guilla, un vi negre plaent i equilibrat, de carinyena i garnatxa negra. Descobrireu finor, estructura i lleugeresa.

Rec_de_Brau_Cellers_den_Guilla

Recepta extreta de: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/arros_negre_de_l__emporda/