L’arròs negre és un dels plats més apreciats per als amants de l’arròs i la cuina del marisc. Estem parlant d’un plat d’arròs sec, similar a la paella, però d’aspecte i gust diferents per la base de marisc. Se sol posar ceba i all.
La base del plat és la sèpia i el calamar. Però, habitualment, s’usa el brou, així com d’altres peixos i mariscs. Sobre aquest brou s’afegeix l’arròs, que es deixa coure de més a menys fins que l’aigua desaparega. L’aspecte negrenc de l’arròs és per la tinta del calamar que s’hi afegeix. Se sol menjar acompanyat d’allioli. Per això, qualitat, sabor i subtilesa en un sol plat és la clau del seu èxit. Per això, us deixem aquí una recepta de la web Receptes de com fer un bon arròs negre a casa.
Una barreja d´ingredients excepcional
Ingredients necessaris
- 400 grams d’arròs bomba de Lo Nostre Arròs
- 1 sépia de 1 kg i mig
- 1 litre de brou de peix
- Oli, sal i allioli negat
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- Julivert trinxat
Elaboració de l’arròs negre
- En primer lloc, netegem la sèpia, la tallem a trossets i reservem la tinta.
- Tot seguit, fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet; fins que veiem que està tot ben concentrat.
- Afegim la sèpia dins al sofregit quan comenci a estar tova. Aleshores, afegim els 400 grams d’arròs bomba.
- Remenem tot durant pocs minuts i afegim la tinta que haviem reservat.
- A part posem a bullir al foc el brou de peix, i quan estigui bullint l’afegim a la paella amb l’arròs i la resta d’ingredients.
- Ho deixem coure durant 18 minuts aproximadament, primer a foc fort i després a foc moderat.
- Quan apaguem el foc, repartim l’allioli negat per tota la paella i ho removem i tot seguit el julivert per sobre de l’arròs.
Bon maridatge per a l’arròs negre
Per acompanyar aquest plat tant especial, escollim la Cervesa Marisma; una cervesa elaborada amb arròs. Una bona cervesa freda acompanyarà de forma ideal aquest arròs amb sépia tant potent i amb tant de sabor i tants ingredients.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!