La Cinta Benet, de 28 anys és la tercera generació de xocolaters de CREO, una empresa familiar de Tortosa que des de 1941 ha estat elaborant xocolata saborosa.
Va ser el seu avi, en Josep Maria Benet qui va començar a fer xocolata a la pedra amb maquinària de segona mà, i el seu fill va continuar-ne la tradició. Avui, la seva neta segueix treballant de manera manual a l’obrador de la capital tortosina amb les mateixes màquines, fent una xocolata que pot presumir d’un envàs amb una imatge gràfica potent i moderna.
Xocolata CREO combina la tradició i la modernitat, perquè han mantingut la mateixa recepta de la xocolata a la pedra de fa 80 anys i han anat creant altres productes com la xocolata per fer a la tassa o també la xocolata de garrofa, entre altres. Aquesta renovació ha vingut de la mà de la Cinta, ja que des de que va entrar a l’empresa va voler dotar de personalitat la imatge de la marca, arribar amb força a un nou públic consumidor dels productes i fer que les xocolates es coneguessin més enllà de les Terres de l’Ebre.
Una fórmula que els hi ha funcionat és fer tastos com el de de cervesa i xocolata les seves xarxes socials tenen una personalitat distintiva i l’estètica de la marca s’ha adaptat als nous temps, sense perdre de vista d’on venen.
La Cinta té estudis de publicitat i màrqueting i després es va formar en pastisseria. Va ser “una nena molt afortunada”, explica, rient, pel fet d’haver-se criat a una fàbrica de xocolata. Ara, a banda de la satisfacció personal de mantenir el llegat familiar, sent que és una llàstima que hi hagi oficis tradicionals que es perdin “la societat avança molt i sembla que anem cap endavant, però a Tortosa s’estan tancant molts negocis antics i s’estan perdent oficis. Hi ha una manera d’innovar conservant una manera de fer d’abans”, diu.
La xocolata Creo s’elabora amb cacau pur, farina d’arròs del Delta de l’Ebre i de panís, mantega de cacau, sucre i aroma de canyella i vainilla. I si bé les rajoles tenen un aspecte i un tacte més rústic, són aptes per a celíacs, intolerants a la lactosa i al·lèrgics als fruits secs.