Ecoavícola és una empresa familiar dedicada a la cria i distribució de pollastres ecològics de la màxima qualitat, ubicada a un paratge natural de Bagà, al costat del Parc Natural del Cadí-Moixeró, una de les zones amb menys contaminació de Catalunya.
Aquesta granja d’aviram està al càrrec de Gerard Casanova, tècnic en explotacions agràries i amb experiència des dels 14 anys criant aviram. Ell considera la seva implicació al projecte no només com una feina sinó una forma de vida. La seva màxima és cuidar fins l’últim detall per garantir el benestar dels pollastres.
Pollastres criats en llibertat
A Ecoavícola crien pollastres amb un sistema anomenat semiextensiu, en el que els pollastres tenen accés lliure a patis de pastura natural extensos però estan protegits amb una reixa metàl·lica dels depredadors.
Cada pollastre disposa de 4 m² i els patis són de més de 1000 m² cada un. En aquests patis s’hi troben arbres per reposar sota l’ombra i terra per fer-se banys de sorra i per desparasitar-se de forma natural. A més, disposen d’un cobert amb jaç de palla on hi ha les menjadores, abeuradors i, en cas de climatologia extrema, climatització.
L’alimentació és un aspecte en que hi posen molta atenció. L’aviram s’alimenta de la pastura i d’una barreja de cereals ecològica i certificada. Poden furgar per caçar ells mateixos els insectes que desitgin. En definitiva, els pollastres viuen en pau i tranquil·litat en un entorn ideal per a la seva cria i creixement.
Ofereixen servei de venda directa, evitant els intermediaris. Compren els pollets amb un dia de vida i s’encarreguen de fer tot el procés fins al destí al consumidor. Tenen força desenvolupada la venda dels seus productes a través de la seva pàgina web.
Comercialitzen els pollastres ecològics en diversos formats: sencers esvicerats i sencers en canal, filetejats, a setzens, a quarts, a octaus i a dotzens.