L’entitat Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integren productors agroalimentaris i cuiners que treballem en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que ofereixen.
Entenen aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, i al mateix temps contribuir des de la seva comarca a la preservació i valoració de la cultura gastronòmica catalana.
Compartir gastronomia responsable
L’objectiu principal del Terra i Taula es fer promoció, pedagogia i divulgació dels productes de qualitat del Baix Penedès i alhora crear un referent culinari i gastronòmic a través del conjunt de cuiners que conformen el grup. La seva filosofia es basa en el foment de la producció amb criteris ecològics, el respecte a l’entorn natural i el consum responsable i de temporada.
Per tal d’aconseguir-ho, despleguen un seguit d’activitats: ofereixen formació a través de visites a les finques dels productors, enoturisme, receptes, tallers de cuina, tastos, etc. I promocionen productors i cuiners a través de jornades gastronòmiques donant protagonisme al producte de temporada.
Terra i Taula forma una gran família, formada per restaurants com el Petit Bistrô Segur, Cal Badejo, Lo Mam i Vell Papiol. En quant a productors, en són membres els productors de vins Ull de Llebre, Augustus Forum, Jané Ventura i Un sol cel, la pastisseria de Maria Vidal i Oriol Rosell, els elaboradors de melmelada Verol i d’oli Torclum, i agricultors com la Trencadora, especialitzats en l’avellana, o Campdelasort, que produeixen verdura ecològica.
Aquesta entitat del Baix Penedès compta amb uns padrins rellevants que els hi donen suport: Lax’n Busto, Ruth Troyano, Yolanda Bustos, Pere Tapias, Pep Palau, Toni Massanés, i Xavier Mestres.