El Molí de Ger és un nucli agregat dins del municipi de Ger, a una altitud de 1.135 metres, situat a la solana de la Cerdanya a uns 200 metres de la ribera del riu Segre. És una casa de pagès que, com el nom indica, s’hi desenvolupà històricament l’activitat de moldre farina amb moles de pedra aprofitant la forma hidràulica d’una derivació del riu Segre.
Tot i que la major part dels molins del territori català van desaparèixer a principis del segle XX, el Molí de Ger segueix dempeus amb la mateixa activitat. Malgrat que han ha incorporat noves tecnologies, moltes coses continuen fent-se com es feien abans.
Actualment, Pere Pujol és la quarta generació d’una família de ramaders que, des de fa més d’un segle treballa amb vaques lleteres de la raça frisona.
Elaboració 100% artesana
L’any 2009 va crear la formatgeria Molí de Ger, una marca que es referent a Catalunya ja que produeixen formatges 100% artesans: només porten llet, sal, quall i bacteris. S’elaboren amb llet crua de vaca, sense tractar i sense pasteuritzar. Aquest fet dóna com a resultat uns formatges amb una textura i sabor singulars, que ens parlen sobre el territori: el clima, la raça de les vaques, els llevats, els fongs…
A més en tenir ramat propi, poden controlar tot el procés de producció i aconseguir fer formatges amb un segell propi i garantir la màxima qualitat.
La seva varietat més preuada és el Puigpedrós, un formatge de pell rentada, intens i amb caràcter, però també ofereix peces com l’Altejó, de pasta cuita, el madurat Roques Blanques, o el formatge de tup, fermetat de llarga duració.