recepta-filets-porc-melmelada-taronja

Un sabor dolç i diferent

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 filets de porc de Cal Vivet
  • ¼ tassa de salsa de soja
  • ¼ tassa d’oli de sèsam
  • ¼ tassa de vinagre d’arròs
  • ¼ tassa de melmelada de taronja de Can Bech
  • 3 cullerades de coriandre picat
  • 3 cullerades de llavoretes de sèsam
  • ½ tassa de dolç de taronja a grills cristal·litzats

 

Elaboració de la recepta

  1. La idea és prepara un guarniment per marinar la carn.
  2. Barrejar tots els ingredients líquids i diluir la melmelada de taronja.
  3. Afegir el coriandre ben picat, les llavoretes de sèsam i els trossos dels grills de la taronja cristal·litzats.
  4. Submergir els filets, i deixem marinar com a mínim 30 minuts.
  5. El filet pot estar sencer o ja prèviament tallat a trossos.
  6. L’ideal és marinar d’un dia per l’altre quan es tracta d’un filet sencer o costelles de porc.
  7. Si es prepara el filet sencer: Passar per la paella i daurar per ambdós costats per uns 5 minuts cada costat.
  8. Després, portar al forn en un motlle.
  9. Tapar el motlle i deixar coure per 15 minuts, a una temperatura de 350 º. F.
  10. Si el filet està trossejat, segellar per ambdós costats i portar al forn per uns 7 minuts.
  11. Es pot fer servir el mateix guarniment amb el qual es Marí la carn per acompanyar-la.
  12. En aquest cas, barrejar els líquids i portar a reduir una mica.
  13. Afegir el coriandre i els trossos de la taronja cristal·litzats.
  14. Escampar les llavors de sèsam al moment de servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.

TARAMBANA-NEGRE-giro-giro

Recepta extreta de: https://superpola.com/recetas/filetitos-de-cerdo-con-mermelada-de-naranja/