Un sabor dolç i diferent
Ingredients per a la recepta
- 2 filets de porc de Cal Vivet
- ¼ tassa de salsa de soja
- ¼ tassa d’oli de sèsam
- ¼ tassa de vinagre d’arròs
- ¼ tassa de melmelada de taronja de Can Bech
- 3 cullerades de coriandre picat
- 3 cullerades de llavoretes de sèsam
- ½ tassa de dolç de taronja a grills cristal·litzats
Elaboració de la recepta
- La idea és prepara un guarniment per marinar la carn.
- Barrejar tots els ingredients líquids i diluir la melmelada de taronja.
- Afegir el coriandre ben picat, les llavoretes de sèsam i els trossos dels grills de la taronja cristal·litzats.
- Submergir els filets, i deixem marinar com a mínim 30 minuts.
- El filet pot estar sencer o ja prèviament tallat a trossos.
- L’ideal és marinar d’un dia per l’altre quan es tracta d’un filet sencer o costelles de porc.
- Si es prepara el filet sencer: Passar per la paella i daurar per ambdós costats per uns 5 minuts cada costat.
- Després, portar al forn en un motlle.
- Tapar el motlle i deixar coure per 15 minuts, a una temperatura de 350 º. F.
- Si el filet està trossejat, segellar per ambdós costats i portar al forn per uns 7 minuts.
- Es pot fer servir el mateix guarniment amb el qual es Marí la carn per acompanyar-la.
- En aquest cas, barrejar els líquids i portar a reduir una mica.
- Afegir el coriandre i els trossos de la taronja cristal·litzats.
- Escampar les llavors de sèsam al moment de servir.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.
Recepta extreta de: https://superpola.com/recetas/filetitos-de-cerdo-con-mermelada-de-naranja/