En el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona d’aquest darrer octubre es van donar a conèixer un bon grapat de reconeixements en diferents especialitats. L’establiment The Green Spot, ubicat al Born de Barcelona, va ser el guanyador del millor restaurant de vegetals del món als premis We’re Smart. De fet, per cinquè any consecutiu es situa al TOP 5 Best Vegetables Restaurants d’Espanya i a la llista dels millors del món.
Aquest restaurant focalitzat en la cuina de vegetals combina una proposta gastronòmica verda de qualitat i una decoració de total actualitat.
Ànima verda
The Green Spot ofereix una proposta de cuina marcadament vegana a la seva carta. Sota el lema: “Veggie for veggies. Veggie for non veggies”, és a dir, gaudir de les verdures sense ser vegetarià o sí, fa una declaració per mostrar que ofereix plats saludables al mateix temps que saborosos. Es basen en productes de temporada i receptes internacionals. Disposen d’un forn de llenya per donar-li tocs fumats a les verdures.
Dins de les seves creacions culinàries presenten joies gurmet com els bolets de temporada amb albergínia al forn i salsifís amb salsa d’anacards i miso blanc. També, el tàrtar de remolatxa amb alvocat, aranja i rave picant; o les croquetes de créixens, porros i nous. Com a plats principals, hi la oferta potent dels maccheroni al ferretto amb ragú de bolets i parmesà, a més del suggerent tagliatelle de moniato amb salsa de macadàmia i tòfona negra.
A més, presenten un seguit de pizzes veganes per a llepar-se els dits, com la pizza negra amb brie, pera, endívia, créixens i nous, o la pizza Flammenkuchen amb formatge fontina, tòfona negra, bolets de temporada i ou orgànic.
Mariden els seus àpats amb una selecció de vins ecològics i de proximitat, però també ofereixen els seus còctels, amb noms tan suggerents com Elixir, a base de G’ Vine, ST. Germain, suc de raïm, llima, romaní.
Disseny interior preciós
La decoració interior The Green Spot no passa desapercebuda i es fa de mirar. L’arquitecte brasiler Isay Weinfeld es va encarregar de dissenyar l’espai amb accés des de dos carrers i amb un petit pati al cor de l’edifici. Aquest pati, visible des de qualsevol zona del restaurant, aporta una abundant llum natural i està revestit d’una vegetació exuberant. L’espectacle visual es completa amb una gran barra on s’hi acaben d’emplatar els plats.
Però també hi destaquen la seva bona combinació de formes orgàniques, el mobiliari i els revestiments de fusta, les cadires de diferents colors, i la seva agradable il·luminació.