La fideuà és un plat originari de Gandia, el País Valencià, el qual, la seva metodologia i tècnica d’elaboració és semblant o parteix de la paella. Està feta a base de suc de peix amb marisc i fideus gruixuts específics al gust dels comensals. Després, hi afegeixes marisc, cloïsses, verdures i carns.
La seva elaboració és molt metòdica i calculada. Per tant, cal ser molt precisos i seguir de manera estricte tots els passos que s’indiquen en la següent recepta que es pot gaudir al restaurant Peix d’Or.
Com fer que la fideuà quedi perfecta
Ingredients per a la recepta
- 1 paquet de fideus
- 250g de sípia
- 100g de musclos
- 6 gambes
- Oli verge extra
- Fumet de peix
- Ceba
- Grans d’all
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç, safrà, sal, pebre blanc
Elaboració de la recepta
- Pelar la ceba i l’all, trossejar-los.
- Agafem una olla o paella i anem a fer les gambes amb oli verge extra volta i volta i els traiem i apartem.
- Després tirem la ceba i l’all amb una mica de sal.
- Agafem la sípia trossejada i l’afegim, juntament amb el vi blanc, barrejar bé tot i quan s’hagi ofegat una mica afegim el pebre, safrà i una mica de pebre blanc.
- Finalment afegir-hi els fideus juntament amb el brou de peix, i deixem ofegar durant uns quinze minuts.
- Afegir les gambes i servir.
Maridatge
Podeu acompanyar amb un Solstici de Giró Ribot, un vi de color verd llima, amb reflexos verdosos. Lluminós i brillant. Mostra una alta intensitat, on destaquen les notes de fruites blanques i tropicals.
En una segona capa apareixen les notes de vainila conferides per la bóta i tocs de brioix aportats per la criança sobre les seves lies, que l’embolcallen i l’hi aporten complexitat. En boca és fresc, amb una bona acidesa d’entrada que dona pas a un ampli i sedós pas per boca, aportant cremositat. En post gust és llarg i fresc.
En una segona capa apareixen les notes de vainila conferides per la bóta i tocs de brioix aportats per la criança sobre les seves lies, que l’embolcallen i l’hi aporten complexitat. En boca és fresc, amb una bona acidesa d’entrada que dona pas a un ampli i sedós pas per boca, aportant cremositat. En post gust és llarg i fresc.