Una recepta atrevida i deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 300 g de lloms de salmó nets
  • 1 pebrot vermell
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 4 mongetes tendres
  • 1 gra d’all
  • 15 g de llavors de sèsam caramel·litzat amb panela i suc de llimona d’Ordi Natura
  • 15 g de gingebre
  • 1 cullerada i mitja de mantega
  • suc de 1/2 llimona
  • 50 ml de salsa de soja
  • 10 ml d’oli de sèsam

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa en una font la salsa de soja, l’all picat, el gingebre picat, les llavors de sèsam, l’oli de sèsam i el suc de llimona.
  2. Introdueix els lloms de salmó i deixa macerar una bona estona. Dóna-li la volta de tant en tant perquè s’amari bé per tots els costats. Retira el salmó a un plat i reserva el líquid de la maceració per fer la salsa.
  3. Daura pels dos costats el salmó en una paella. Col·loca en una font de forn i enforna’l durant 2-3 minuts a 180ºC. Posa el caldet en què ho has macerat en un cassó al foc i deixa reduir. Quan comenci a bullir, afegeix la mantega i cuina a foc suau fins que agafi consistència.
  4. Talla el pebrot, la pastanaga, les beines i el porro en juliana. Posa a sofregir en una paella primer el pebrot i quan comenci a estovar-se, afegeix la pastanaga i les beines i finalment el porro. Cuina a foc suau fins que les verdures estiguin ben cuites (afegeix sal només si et sembla necessari tenint en compte que la salsa porta soja).
  5. Per emplatar, serveix el salmó amb les verdures i rega amb la salsa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Creveta Negre de La Botera, un vi jove elaborat en dipòsits d’acer inoxidable, premsat després de tres setmanes en contacte amb el raïm, que li aporta aquest color tan viu i intens. Fermentat amb llevats autòctons de les finques. Fermentació malolàctica espontània, que li aporta notes làctiques i suavitat. Equilibri ideal entre la frescor, el cos en boca i la intensa aroma de fruits silvestres.

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/pescados-mariscos/200909/salmon-horno-soja-sesamo-297.html