Com fer que la fideuà quedi perfecta

Recepta que podeu gaudir al restaurant Peix d’Or.

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 paquet de fideus
  • 250g de sípia
  • 100g de musclos
  • 6 gambes
  • Oli verge extra
  • Fumet de peix
  • Ceba
  • Grans d’all
  • Vi blanc
  • Pebre vermell dolç, safrà, sal, pebre blanc

Elaboració de la recepta

  • Pelar la ceba i l’all, trossejar-los.
  • Agafem una olla o paella i anem a fer les gambes amb oli verge extra volta i volta i els traiem i apartem.
  • Després tirem la ceba i l’all amb una mica de sal.
  • Agafem la sípia trossejada i l’afegim, juntament amb el vi blanc, barrejar bé tot i quan s’hagi ofegat una mica afegim el pebre, safrà i una mica de pebre blanc.
  • Finalment afegir-hi els fideus juntament amb el brou de peix, i deixem ofegar durant uns quinze minuts.
  • Afegir les gambes i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Solstici de Giró Ribot, un vi de color verd llima, amb reflexos verdosos. Lluminós i brillant. Mostra una alta intensitat, on destaquen les notes de fruites blanques i tropicals. En una segona capa apareixen les notes de vainila conferides per la bóta i tocs de brioix aportats per la criança sobre les seves lies, que l’embolcallen i l’hi aporten complexitat. En boca és fresc, amb una bona acidesa d’entrada que dona pas a un ampli i sedós pas per boca, aportant cremositat. En post gust és llarg i fresc.

Imatge extreta de Peix d’Or.