Cruixent de salmó amb tapenade

Cruixent de salmó amb tapenade

Cruixent i deliciós

Avui farem cruixent de salmó amb tapenade d’Aixada Conserves! Una recepta divertida de cuinar amb un resultat espectacular! I l’acompanyarem amb un vi blanc Parellada del Celler Carles Andreu! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 lloms de salmó sense pell ni espines
  • Tapenade d’Aixada Conserves
  • 4 xampinyons grossos
  • 1/2 porro (blanc)
  • 2 bases de pasta de full rectangulars
  • 1 ou batut per pinzellar
  • Sal
  • 1/2 cdta. de sucre
  • Pebre negre molt
  • 4 cabdells (cor d’enciam)

 

Elaboració de la recepta

  1. Una hora abans de coure el peix, l’empolsem amb el sucre, salpebrem i pintem, sols pel damunt, amb tapenade. Tapem el salmó i guardem a la nevera, fins al moment de coure.
  2. Escalfem el forn a 200ºC.
  3. Netegem i laminem els xampinyons i tallem el porro a rodanxes fines.
  4. Estenem la pasta de full i tallem 8 rectangles, 2 per cada tall de salmó.
  5. Posem 1 tall de peix, damunt de cada un dels 4 rectangles, amb làmines de xampinyó i rodanxes de porro.
  6. Tapem amb la pasta de full reservada.
  7. Pintem la pasta amb l’ou batut i tanquem els paquets, segellant bé les vores i tornant a pintar amb ou. Amb els retalls podem fer la decoració al nostre gust.
  8. Enfornem i coem durant 20 minuts o quan vegis que ja està llest.
  9. Servim a taula acabat de fer, amb un cabdell a cada plat, amanit amb tapenade al gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un vi blanc Parellada del Celler Carles Andreu, un vi que de color groc pàl·lid amb reflexos de pell de llimona. Molt complex al olfacte amb records de maceració de fruites blanques, fins i tot tropicals, i de sidra. Destaquen particularment la pinya, el plàtan i la poma. Molt personal al gust, equilibrat entre dolçor i acidesa, estructurat i persistent, amb punts afruitats.

Vi Blanc Parellada Carles Andreu

Vi Blanc Parellada Carles Andreu

Font: Cuina de la Mare

 

Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí!