Fer filet amb salsa de ceps és una fabulosa manera de seguir menjant el mateix que menges sempre, o sigui carn, però d’una manera una mica diferent, perquè ja saps que, al final, en la varietat està el gust.

Ingredients;
- Dos filets de porc ibèric (Cal Vivet – carns)
- 100 grams de ceps deshidratats (Cap d’Urdet – salses)
- 400ml de nata líquida de cuinar
- Formatge de gratinar
- Oli d’oliva, mantega, sal, i herbes aromàtiques.
Posem-nos a fer el filet amb salsa de ceps
- Compra una bona peça: Perquè la teva recepta de filet amb salsa de ceps quedi bona, comença per escollir unes bones peces. El filet de porc no és excessivament car, així que aprofita i agafa’ls maco, maco. Que foti goig! Ah, i que te’ls venguis nets de fibres i greixos, si pot ser.
- Prepara els ceps: deixa’ls hidratar en un bol ple de nata líquida durant més de dues hores. Paciència, que és la mare de la ciència… i de la bona cuina.
- Prepara el filet de porc: Salpebra el filet, i daura’l en una paella. Utilitza un bon oli, i una puntada de mantega. Dóna una mica de canya al foc, no pateixis, volem que quedi una mica cru per dintre. Cinc minuts després, treu-lo, i reserva’l envoltat en paper d’alumini.
L’hora de la salsa
- Treballa la salsa: Recordes els ceps que tens a la piscina de nata? Doncs vinga, cap a un cassó, que redueixi. Un clic de sal mai hi sobra, però compte no ens passem, eh.
- Fileteja i gratina: Mentre va fent, desembolica els filets de porc, i fileteja’l (encara més!) a una mida raonable. Raonable és ni molt, ni poc. Ja pots anar-los posant a la safata de forn que més t’agradi. Cobreix-los amb el formatge, ben espargit, i a gratinar!
- Serveix, i endrapa: Ja només ens queda servir la recepta: prepara una base de salsa de ceps, incorpora unes herbes aromàtiques, i posa-hi els filets a sobre. Quin espectacle! On és la nostra medalla!?
Ho maridarem amb un un vi blanc Parellada Carles Andreu de CELLER CARLES ANDREU

ESTABLIMENTS A ON PODEU TROBAR ELS PRODUCTES
Tall Tradicional Capdevila
RESTAURANTS A ON PODEU DESGUSTAR RECEPTES IGUALS O SIMILARS
Insolit Gastrobar
El Gourmet Català no es fa responsable de què una vegada tastis la recepta de filet amb salsa de ceps no vulguis tornar a menjar mai més carn només passada per la planxa.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!