Les mandonguilles amb patates sempre entren bé, però si en fas un dia per esmorzar, entendràs perquè el pagès aquell del poble és capaç de noure pedres grosses com el teu cap sense ni despentinar-se.
Fem mandonguilles amb patates, i per tant, ens cal:
- Una safata de mandonguilles CAN MABRES
- Tres o quatre patates
- Dos tomàquets
- Caldo de verdures
- Farina
- Oli, sal, llorer i pebre
Com faig la recepta sense morir en l’intent:
- Compra mandonguilles: Que sí, que és evident, però és que és important que tinguis clar de quin tipus vols les mandonguilles. De porc? De vedella? Mixtes? Pensa-t’ho bé, que t’ho hauràs de menjar tu, això!
- Enfarina les mandonguilles, i salta-les. No anem menjar-nos-les fregides, així que no et passis amb l’oli, i no et passis amb la cocció. Deixa-les poc fetes, i reserva-les.
- Posa’t a treballar la ceba. Ben xica, ben cuita. Dos minutets, sense passar-se.
- Ratllar tomàquets, la nova fase: Al final estem fent un sofregit, ja ho veus.
- Esberla les patates: i cap a la cassola! Ah, però és aquí la cosa varia. Trenca les patates, posa-les a dins, i cobreix-ho tot amb caldo vegetal. S’acceptaria fer-ho amb aigua, però ens neguem a deixar-ho per escrit. Ah per cert, si hi vols afegir pèsols, ara és l’hora.
- Cinc minutets, i que tornin les protagonistes: Mandonguilles endins. Vinga, en marxa, les teves mandonguilles amb patates són només a cinc minuts de la teva tràquea.
- Espera a què les patates s’hagin cuit, i llestos. Una mica de llorer per donar-hi gust, un caldo que ens farà les patates ell solet…. ens diràs que t’ha costat gaire, oi?
Pel maridatge, et proposem el vi rosat La Pajarera Catalana de CAP DE SURO.

No ha estat fàcil escriure una recepta de mandonguilles sencera sense caure en l’eterna polèmica: és més correcte dir-ne mandonguilles, o pilotilles?
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!