Carpaccio de vedella amb formatge de vedella i oli d'oliva

Carpaccio de vedella amb formatge de vedella i oli d’oliva

Fàcil i gourmet

 

Ingredients per a la recepta

  • Filet de vedella de Ramaders Muntanya del Berguedà
  • Formatge serrat d’ovella eco Betara
  • Barreja d’herbes de la Provença
  • Maionesa
  • Oli d’oliva
  • Llimona
  • Salsa Perrins
  • Pebre negre
  • Rúcula

 

Elaboració de la recepta

  1. Marinem el filet
    • Cobrim el filet amb les herbes i l’emboliquem amb un drap. El deixem un dia a la nevera.
  2. Tallem el filet
    • Fem talls fins del filet i reservem.
  3. Fem la salsa
    • Mesclem la maionesa, el suc de mitja llimona, una mica de salsa Perrins i pebre negre.
  4. Amanim el carpaccio
    • Ruixem el carpaccio amb un bon raig d’oli d’oliva, unes gotes de salsa i posem les fulles de rúcula.
  5. Rematem amb el formatge
    • Tallem el formatge en escates. Tornem a ruixar amb oli d’oliva i salsa al gust.

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró, un vi de color vermell molt fosc, quasi negre, en nas és espectacular. Sobresurten les notes de fruits negres com les cireres i prunes. En boca és fi suau i fresc, mantenint una certa tanicitat que el fa persistent.

Vi Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró

Vi Tarambana Negre de Cava Jaume Giró i Giró

Recepta extreta de: https://www.cuinavolcanica.cat/ca/receptes/carpaccio-de-vedella-amb-formatge-dovella