Un producte del mar amb un toc de la terra
Ingredients per a la recepta
- Per coure les cloïsses:
½ kg. de cloïsses
Un raig de vi Albariño - Per a la salsa de safrà:
2 sobres de safrà en bri torrats
½ ceba
Un raig de fumet (brou de peix)
L’aigua de coure les cloïsses
Un raig de vi Albariño
½ c / s de midó
C / s de sal
C / s d’oli d’oliva verge (5 de Tros) - Per decorar:
Oli d’oliva verge verge de 5 de Tros
Julivert sencer
Brins de safrà sencers
Elaboració de la recepta
- Preparem les cloïsses
- Coem les cloïsses al vapor amb un raig de vi Albariño.
- Quan s’obrin, les traiem del recipient i passem pel colador el líquid que han deixat anar.
- Li llevem a cadascuna de les cloïsses les dues petxines i la carn, que deixarem reservada amb el seu líquid.
- Preparem la salsa de safrà
- Piquem la ceva a dauets i l’escalfem, sense que agafi molt color.
- Afegim el vi, el safrà i el fumet i deixem coure.
- Després barregem a part el brou fred de les cloïsses i el midó i ho afegim a l’anterior mescla. Deixem coure una mica més i rectifiquem de sal.
- Decorem i presentem
- Presentem dues cloïsses per plat, juntament amb l’oli d’oliva, la salsa de safrà, el julivert (pinzellat lleugerament en oli) i el safrà en branca.
Maridatge per les cloïsses
Podem acompanyar amb un cava Ab Origen Brut Nature, un cava de color palla, matisos daurats amb reflexos verdosos. El seu despreniment de carbònic és persistent, amb formació de petites bombolles que creen una delicada corona. Aroma molt net i elegant amb notes ametllades. Lleuger toc de mel sobre un fons d’herbes seques. Sec, ben estructurat, viu i madur alhora. Amb un lleuger fons torrat i amarescente molt integrat que li confereix amplitud. Durador, potent i equilibrat.
Recepta extreta de: http://pescaderiascorunesas.es/concurso/ficha/?id=343
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!