Bacallà amb mel i vinagre de poma
Un plat exquisit
Ingredients per a la recepta
- 6 talls de morro de bacallà (dessalat)
- 2 cullerades de mel de Mel Muria
- 1 dl de vinagre de poma d’Arantast
- 1 ceba
- 200 g de fruits secs (pinyons, prunes i panses)
- 100 g de mantega
- 50 g de sucre
- 10 g de farina
- Oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Fregim el bacallà
- Enfarinem i fregim el bacallà en una paella amb oli abundant, després el retirem i reservem en un plat amb paper absorbent.
- Confitem la ceba
- En una paella antiadherent, afegim la mantega i el sucre. Deixem que es faci lentament fins que el sucre agafi un color daurat. Tallem la ceba en juliana fina i l’afegim a la paella. Remenem a foc baix durant uns 30 minuts fins que estigui confitada.
- Afegim els fruits secs i el vinagre
- En la mateixa paella on hem fregi el bacallà afegim una cullerada d’oli i una nou de mantega per saltar els fruits secs. A continuació, hi afegim la mel i el vinagre, i ho deixem reduir uns 5 min.
- Servim
- Servim en un platseguint aquest ordre: primer la ceba confitada, a sobre el bacallà i, finalment, ho cobrim amb la salsa de mel. També podeu tornar a posar una capa de ceba confitada damunt.
Maridatge
Podem acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Reserva del Celler Vell ben fresc. Un cava de sabor ampli, fres i afruitat, potenciat per l’enriquidora aportació del Chardonnay. Postgust agradable i perllongat, culmina amb una delicada sensació de cremositat en el paladar.
Cava Extra Brut Reserva de Celler Vell
Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/receptes/bacalla-amb-mel_20138_117.html
Imatge extreta de: https://avidalribera.files.wordpress.com/2010/12/calsastre05.jpg
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!