Bacallà amb mel i vinagre de poma

Bacallà amb mel i vinagre de poma

Un plat exquisit

 

Ingredients per a la recepta

  • 6 talls de morro de bacallà (dessalat)
  • 2 cullerades de mel de Mel Muria
  • 1 dl de vinagre de poma d’Arantast
  • 1 ceba
  • 200 g de fruits secs (pinyons, prunes i panses)
  • 100 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 10 g de farina
  • Oli d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Fregim el bacallà
    • Enfarinem i fregim el bacallà en una paella amb oli abundant, després el retirem i reservem en un plat amb paper absorbent.
  2. Confitem la ceba
    • En una paella antiadherent, afegim la mantega i el sucre. Deixem que es faci lentament fins que el sucre agafi un color daurat. Tallem la ceba en juliana fina i l’afegim a la paella. Remenem a foc baix durant uns 30 minuts fins que estigui confitada.
  3. Afegim els fruits secs i el vinagre
    • En la mateixa paella on hem fregi el bacallà afegim una cullerada d’oli i una nou de mantega per saltar els fruits secs. A continuació, hi afegim la mel i el vinagre, i ho deixem reduir uns 5 min.
  4. Servim
    • Servim en un platseguint aquest ordre: primer la ceba confitada, a sobre el bacallà i, finalment, ho cobrim amb la salsa de mel. També podeu tornar a posar una capa de ceba confitada damunt.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Reserva del Celler Vell ben fresc. Un cava de sabor ampli, fres i afruitat, potenciat per l’enriquidora aportació del Chardonnay. Postgust agradable i perllongat, culmina amb una delicada sensació de cremositat en el paladar.

Cava Extra Brut Reserva de Celler Vell

Cava Extra Brut Reserva de Celler Vell

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/receptes/bacalla-amb-mel_20138_117.html
Imatge extreta de: https://avidalribera.files.wordpress.com/2010/12/calsastre05.jpg