La recepta de pollastre al licor és una les més buscades dins del culinari català. El pollastre és un producte català de proximitat, i cuinar-lo junt amb Licors Portet 1883 és tot un regal pel paladar.

Ingredients necessaris per cuinar la recepta de pollastre al licor:
- 1 Pollastre tallat Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat
- 1 Ampolla de licor de Licors Portet 1883
- 2 cebes
- 1 cabeça d’alls
- ½ safata de xampinyons
- Un xic de crema de llet (o farina)
- Un bon oli d’oliva Molí del Pau – olis
- Sal, pebre, unes fulles de llorer i nou moscada
Cuinar pollastre és facilíssim
- Comprem bons ingredients: Com sempre t’expliquem a El Gourmet Català és important que treballis amb bon producte català, i com que tant en aviram com en espumosos som uns autèntics cracs, hi incidirem més que mai. Tingues-ho en compte a l’hora de proveir-te!
- Salpebrem el pollastre: Comença per salpebrar el pollastre i posa la cassola a foc a mitja potència amb un bon raig d‘oli d’oliva al mig i un parell de fulles de llorer.
- Enrossim el pollastre: Posa el pollastre tallat a enrossir, a foc lent, durant una bona estona. Si pots demanar-lo tallat quan el compris, tot això que t’estalvies. Per cert, no t’oblidis de posar-hi la tapa, i de posar-hi paciència. I compte, no s’hi val a encetar el licor per passar l’estona, que el necessitarem d’aquí un moment!
- Afegim les verdures: Quan fem receptes amb pollastre, és habitual que després d’enrossir la carn, retirem el producte de la cassola, però avui no ho farem així. En comptes d’això hi posarem, aprofitant aquest oli tan gustós que ha quedat, les cebes tallades xiques, la cabeça d’alls, i passats un parell de minuts, els xampinyons.
L’hora del cava
- Afegim el licor: Arriba el segon producte català estrella del dia: el licor. A Catalunya tenim molts licors catalans meravellosos, tot i que avui no caldrà que et rasquis la butxaca en excés. Ja ens deixarem el salari en licor fi un altre dia! Obre l’ampolla, i cobreix una capa. Sense por. Si t’en sobra, ara sí, t’en pots fer una copeta. I si dóna per a més, convida’ns!
- Una hora de cocció: Ara hem de tornar a posar la tapa i prendre consciència que vol força estona. Si una cosa has d’aprendre de les receptes de cuina catalana, és que la paciència és clau per aconseguir receptes gustoses. Deixa’l el foc a molt poca potència i aprofita l’estona per llegir algun dels nostres posts, perquè de fet, una hora de cocció no ens la traurà ningú.
- Afegim crema de llet: Per acabar, l’últim pas per tenir llesta la nostra recepta de pollastre al licor serà, ara que ja gairebé no queda cava a la cassola, afegir un raig de crema de llet ben lligada, un polsim de nou moscada… i cinc minuts de repòs.
Pel maridatge, proposem el licor de Licors Portet 1883 que acompanyarà la carn, com l’anell al dit.
Una recepta catalana fàcil de fer, econòmica i boníssima que no només et fa quedar com un rei, sinó que és una excusa perfecta perquè mai et falti una caixa de cava català al rebost de casa.
I per acompanyar…
Un dels millors vins, un vi de LA MUNDIAL!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!